Teknoloji HTC, Blockchain destekli telefonunu yayınladı

HTC, Blockchain destekli telefonunu yayınladı

16.05.2018 - 10:03 | Son Güncellenme:

Tayvanlı elektronik üreticisi HTC, uzun süredir adından söz ettiten ve çıkardığı minimal ürünlerle zirvede kalmayı başaran telefonlar arasında yer alıyor. HTC, şimdi de bir blockchain destekli Android telefon çıkaracağını duyurdu.

HTC, Blockchain destekli telefonunu yayınladı

Tayvan elektronik üreticisi HTC, uzun süredir adından söz ettirmeyi başarmış telefon markaları arasında yer alıyor. Son çıkan bilgiler doğrultusunda HTC, şimdi de bir blockchain destekli Android telefon çıkaracağını duyurdu. Şu an için telefon, bitcoin ve ethereum gibi kripto paralar için destek olacak.

Haberin Devamı

Telefonun fiyatı henüz belli değil olmasa da, kullanıcıların cryptocurrency ile satın almalarına izin verileceği tarzında iddialar yer alıyor.

Öte yandan HTC Vive kurucusu Phil Chen, tüm blockchain girişimlerini yönetmeyi planlıyor. İşinde terfi alacağı belirtilen Chen’in, “merkezi olmayan başmüdür” olacağı ifade edildi.

Gelecek yıllarda HTC, dünyanın en büyük ikinci blockchain destekli telefon üreticisi olma unvanını yaratacak gibi görünüyor.
Birinci telefon ise Sirin Labs tarafından oluşturulmuş ve 1000 dolar gibi bir fiyata alıcılarıyla buluşmuştu. HTC'ye örnek olacak bu telefon, insanların dijital paralarını depolamasına ve kullanmasına olanak verecek gibi gözüküyor.