Teknoloji Huawei Mate 10 çerçevesiz bir ekranla gelebilir

Huawei Mate 10 çerçevesiz bir ekranla gelebilir

15.08.2017 - 18:18 | Son Güncellenme:

Bu yılın merakla beklenen akıllı telefonları arasında yer alan Huawei Mate 10'un tasarımı ortaya çıktı. Ortaya çıkan görseller Mate 10'un önünü, arkasını ve uçtan uca ekranını gözler önüne seriyor.

Huawei Mate 10 çerçevesiz bir ekranla gelebilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Daha önce Huawei CEO'su yaptığı bir röportajda Mate 10'un iPhone 8'e rakip olacağını söylemişti. Şimdiyse, Çin'li sosyal medya sitesi Weibo'da ortaya çıkan görseller, Huawei Mate 10'un önünü, arkasını ve uçtan uca ekranını gözler önüne seriyor.

Mate 10'un ön yüzü ve ekranı neredeyse Galaxy S8'in tasarımını anımsatıyor. Cihazın üst ve alt kısmındaki küçük çerçeve ise Huawei için bir ilk olacak.

Huawei Mate 10 çerçevesiz bir ekranla gelebilir

Arka tarada baktığımızda yuvarlak şekilde yine Leica imzalı çift kamera kurulumunu görüyoruz. Bu kurulumun altında, parmak izi sensörü var gibi görünüyor. Şirketin rakipleri olan Samsung ve Apple'ın daha fazla ekran için bu sensörü panelin altına yerleştirmeyi düşünüyor.

Huawei Mate 10 çerçevesiz bir ekranla gelebilir

Ayrıca, telefonun arkasında fırçalanmış metal kaplama varmış gibi görünüyor. Bu ise tasarıma katkıda bulunan diğer unsurlardan. Altında USB-C girişi ve çift hoparlör ızgarası yer alıyor.

Haberin Devamı

Huawei Mate 10'un Kirin 970 işlemci, 6,1 inç QHD ekran, 6GB RAM, 64GB depolama alanı ve 4000 mAh pille gelmesi bekleniyor. Mate 10’un yurt dışı fiyat etiketinde yazan rakamın 1000 doların üzerinde olacağı iddia ediliyor.