Teknoloji Huawei MediaPad T3 7 inceleme: Bütçe dostu şık tablet

Huawei MediaPad T3 7 inceleme: Bütçe dostu şık tablet

03.08.2018 - 20:11 | Son Güncellenme:

Giriş seviyesi bir tablet mi arıyorsunuz? Huawei, uygun fiyatlı tablet serisi MediaPad T3’ü ülkemizde de satışa sundu. Giriş seviyesi tabletlerden 7 inçlik ekrana sahip MediaPad T3 7 modelini sizler için inceledik.

Huawei MediaPad T3 7 inceleme: Bütçe dostu şık tablet

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Huawei MediaPad T3 7, basit bir mavi karton kutu içinde geliyor. Kutudan mikro USB kablosu, 5V güç adaptörü, hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti kartı çıkıyor. Ekstra hiçbir şey yok.

Huawei MediaPad T3 7, sade bir tasarıma sahip. Arkası çizilmeye eğilimli olmayan ve kırılması zor hissettiren karbon fiber dokudan yapılmış.

Arkada kamera; üst kenarda 3.5 mm kulaklık girişi; alt kenarda mikro USB bağlantı noktası; sağda ise güç düğmesi ve ses tuşlarını göreceksiniz.

Tasarımı fiyat için iyi görünüyor. Metalik bir görünüşe sahip. 8.6 mm kalınlığında ki aslında bu boyutuna göre çok değil. Arkadaki kamera da çıkıntı yapmıyor. Ancak, ekran çerçeveleri beklendiği gibi modern akıllı telefonlar gibi ince değil, daha kalın. Aslında iyi tasarlanmış kompakt bir tablet.

Haberin Devamı

Huawei MediaPad T3 7 inceleme: Bütçe dostu şık tablet

Tüm bağlantı noktaları ve düğmeler bilindik alanlara yerleştirilmiş. Cihaz,doğru miktarda kalınlığa ve ağırlığa (250 gram) sahip Ancak, tek elle yazı yazmak zor. Tabletinizi normal bir akıllı telefon gibi tutarken arama yapmak da garip görünebilir. 3G’li modeli ülkemizde satışa çıkmadı ama yine bilin.

Tablet, 148ppi ve 1024 x 600 çözünürlükte 7 inç IPS ekrana sahip. Geçmişte test ettiğimiz diğer Huawei cihazlarla karşılaştırıldığında, bu tablette pikseller çok az görülebilir. Uygulama simgelerinin bozuk taraflarını kolayca tespit edebilirsiniz. Neyse ki, görüntüleme deneyimi, fiyatı göz önüne alındığında oldukça kabul edilebilir. Patlamış mısır ve kolanın tadını çıkarırken, favori dizilerinizi izlemekten zevk almanızı sağlayabilir.

Görüş açıları ve güneş ışığı okunabilirliği en iyiden uzak ama yine de, fiyat için kalitesi kabul edilebilir. Dokunmatik ekran genel olarak oldukça duyarlı.

Huawei MediaPad T3 7 inceleme: Bütçe dostu şık tablet

Huawei MediaPad T3 7 ses kalitesi de iyi. İzlediğiniz dizilerdeki aktör ve aktrislerin duygularını hissedebiliyorsunuz. 3.5 mm kulaklık jakıyla geldiğini bilmek de güzel. En sevdiğiniz kulaklıkları kullanarak kaliteli müziğin keyfiniz çıkartabilirsiniz. Ayrıca kayıt ve çağrılar için de kullanılabilecek iyi bir mikrofona sahip.

Tabletin 3100 mAh bataryası, kesinti olmaksızın 4 bölüm diziyi rahatlıkla oynatabilir. Bu, bölüm başına yaklaşık 1 saat veya toplam 4 saatlik oynatma süresi demek. Bekleme durumunda, pil ömrü yaklaşık 1 gün. Aynı zamanda, % 0’dan % 100’e çıkma şarj süresi yaklaşık 4 saat civarında. Bu yavaş bir oran ama cihazda hızlı şarj yok.

Haberin Devamı

Tablette f/2.8 değerinde 2MP çözünürlüğünde ön ve arka kamera yer alıyor. Sadece gün ışığında çektikleriniz iyi görünebilir. Otomatik netleme özelliği yok, bu yüzden çekim yaparken sabit ellere sahip olmanız gerek. Şöyle bir durum da var ki bazen günışığında yapılan çekimler bile grenli çıkıyor. Karanlıkta fotoğraf çekerken kullanabileceğiniz flaş yok.720p 30fps videolar da kaydedebilir, ancak video özelliği pek iyi değil.

Huawei MediaPad T3 7 inceleme: Bütçe dostu şık tablet

Tabletin içinde 1.3GHz dört çekirdekli Mediatek MT8127işlemci, Mali-400 MP2 grafik kartı, 1 GB RAM yer alıyor.Uygulamalarınız ve dosyalarınız için 8GB depolama alanı da var. Bu ekip, ne yazık ki pek çok işlem için yeterli performansu sunamıyor. Sosyal medyada gezinme için kullanılabilir ama oyun işin içine girdiğinde sinir krizleri geçirebilirsiniz. Hafif oyunlar bile oynanabilir değildir.

Haberin Devamı

Karşılaştırma için uygulama yüklerken bile bilinmeyen nedenler yüzünden tablet hata vermeye devam etti. Google Chrome, YouTube, video oynatımları gibi işlemleri kullanmak nispeten daha hızlıydı.Şaşırtıcı bir şekilde, Huawei'nin Android 7.0 Nougat işletim sistemine dayalı EMUI 5.1 arayüzü de bu tablet için optimize edilmiş gibi değildi. Umarım Huawei, bir yazılım güncellemesiyle deneyimi daha iyi hale getirmek için yeni sürüme geçmeyi umuyordur. GPS ve Bluetooth her zamanki gibi iyi çalışıyor.

Huawei MediaPad T3 7 inceleme: Bütçe dostu şık tablet

Sonuca bağlıyorum

Zarif tasarımıyla bütçe dostu olan Huawei MediaPad T3 7 tablet, aslında günlük arkadaşınız olma şansına sahip. En iyi akıllı telefonlar ve diğer elektronik cihaz üreticilerinden biri olarak Huawei’den bu tabletle ilgili daha iyi şeyler beklerdim. Yüksek kalitenin ardından bunun bir Huawei ürünü olduğuna inanmayabilirsiniz.

Tasarımı ve ekran boyutunu sevebilirsiniz. Orta boy bir tablet için oldukça iyi. Performansına gelince rakiplerine kıyasla hızlı değil. Özellikle oyun oynarken ve çoklu görevler sırasında donma yaşayabilirsiniz. Pil ömrü standart olarak 1 gün gidiyor.

Haberin Devamı

Huawei MediaPad T3 7 tablete 549 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Zarif tasarım
  • Dayanıklı yapı kalitesi
  • Kabul edilebilir video izleme kalitesi

EKSİLERİ

  • Düşük grafikler
  • Olağan sistem çökmeler,
  • Düşük kamera kalitesi
  • Yavaş şarj süresi