Teknoloji Huawei P Smart inceleme : Bütçe dostu ve 18: 9 ekran sunuyor

Huawei P Smart inceleme : Bütçe dostu ve 18: 9 ekran sunuyor

11.04.2018 - 15:28 | Son Güncellenme:

P Smart, Çinli üretici Huawei'nin son bütçe dostu akıllı telefonu. 18: 9 oranında, 5.65 inçlik bir ekranı ve tek bir alüminyum bloktan hazırlanmış gövdesiyle telefonun en üst düzey bir deneyim sunuyor. Peki bu yakışıklı, paranızın karşılığını almaya değer mi?Huawei P Smart’ın detaylı incelemesi sizlerle.

Huawei P Smart inceleme : Bütçe dostu ve 18: 9 ekran sunuyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Huawei P Smart, altı ay önce piyasaya sürülen rakiplerine benzeyen ancak ultra geniş (veya uzun) bir ekrana sahip yeni akımın bir parçası. Aynı zamanda Honor 9 Lite'a da çok benziyor. Ancak cam yerine alüminyum kasası var.

Ultra yüksek özellikli bir fotoğraf makinesi veya çok hızlı bir yonga seti yok. Ancak doğru fiyata satılan kaliteli bir telefon.

Detaylı inceleme öncesi kısaca üzerinde geçersem Huawei P Smart, Moto G5S Plus ve Honor 9 Lite gibi modellerle rekabet eden nispeten düşük fiyatlı bir telefon. En önemli özelliği, ekranın üstünde ve altında daha az boş kenar bırakan 18: 9 en-boy oranlı ekranı. Bu yaygın tasarım telefonda daha fazla ekran elde ediyorsunuz. Ayrıca, Moto ve Honor gibi, daha pahalı bir telefondan kolayca ayırt edilemeyen bir tarzı da var.

Haberin Devamı

İç kısımdaki donanım, orta sınıf bir cihaz olduğunu göstergesi. Daha pahalı rakiplerinde sekiz çekirdekli işlemciye sahip. Huawei P Smart, çift arka kameralara sahip olsa da iPhone X'in görüntü kalitesi veya arka plan bulanıklığı düzeyini yakalayamıyor. Ancak, beklentilerinizi fiyatla uyumlu tuttuğunuz sürece, Huawei P Smart’tan memnun kalacağınız kesin.

Huawei P Smart inceleme : Bütçe dostu ve 18: 9 ekran sunuyor


TASARIM

Apple'ın tasarım kitabından bir yaprak alan Huawei, P Smart’ı sanki öyle yaratmış. iPhone 6 ve iPhone 7'nin arka kısmındaki anten hatlarıyla tek parça alüminyum kasayı P Smart’ta da görmek mümkün. Genel tasarım, sağlam ve darbelere (yüksekten düşürme gibi ekstrem gibi durumlar hariç) karşı dayanıklı olduğuna işaret ediyor. Bununla birlikte, alüminyum çerçevenin mat siyah kaplamasının köşeleri zamanla soyulabilir. Bu, çoğu alüminyum malzemeden yapılmış akıllı telefonun maruz kaldığı bir sorun. Bu durum kullanıma bağlı olarak da değişebilir.

Mat renk son derece güzel görünüp harika hissettirse de birkaç haftalık test periyodum sırasında yine de yağ mıknatısı olduğunu kanıtladı. Cihaz en ufak ellemede dahi veya yüzeye konulduğunda lekeleniyor.

Huawei P Smart’ın ön tarafı 5.65 inçlik IPS LCD ekran tarafından yönetiliyor. 18: 9 panelde 16: 9’a göre daha fazla şey sığdırabiliyorsunuz. Bu da iyi bir şey.

Haberin Devamı

Ekranın üstünde ayrıca 8 megapiksel kamera var. Özellikle çerçevenin inceliğinden etkilendim. Ekran, ön yüzün yaklaşık% 76'sını kaplıyor ve hemen yanlara doğru gidiyor. Üstte ve altta ise biraz boşluk bırakıyor.

Cihazın arkasına baktığınızda ortada parmak izi sensörünü göreceksiniz. Sensör, bütçe dostu akıllı telefonlardan beklediğiniz kadar duyarlı ve cihazı derin uykudan uyandırmak için rahatlıkla kullanılabilir. Sol köşede bir çift kamera kurulumu (13 ve 2 megapiksel) ile güçlü bir LED flaşı bulacaksınız.

Telefonun alt kısmında 3.5 mm kulaklık jakı, antika mikroUSB yuvası ve ses kalitesi konusunda herhangi bir ödül kazanmayacak hoparlör bulunuyor. Sağdaki kısıma güç düğmesi ve ses tuşları ev sahipliği yapıyor.Her ikisi de biraz plastikten üretilmiş ve basıldığında tuhaf sesler çıkarabiliyor. Solda ise microSD ve micro SIM tepsisi bulunuyor.

Huawei P Smart suya dayanıklı değil. Tek elle kullanımı da kolay olan cihaz, 7.5mm kalınlığında.

Huawei P Smart, yapı kalitesi konusunda pek çok amiral gemisiyle yarışamayabilir. Ancak dayanıklı, 18: 9 ekrana sahip ve çift kamera konfigürasyonuyla oldukça göz alıcı.

Haberin Devamı

EKRAN

Huawei P Smart'taki 5.65 inç IPS LCD ekran, çoğu akıllı telefondan çok daha iyi. HD+ çözünürlük (1080 x 2160 piksel) ve 18: 9'luk bir panel, görsel anlamdan zengin sonuçlar ortaya çıkartıyor. Renkler canlı ama bazen üst üste bindirilmiş olabiliyor. Bunu Ayarlar menüsünde renk sıcaklığıyla oynayarak çözülebilirsiniz. Kontrast, keskinlik ve parlaklık ise sağlam.

Ekranın parlaklığı da iyi seviyede. Güneş ışığı altında dahi rahatlıkla kullanılabiliyor. Ancak bakış açıları harika değil.Bu yüzden ışığın geldiği yöne göre kendinizi ayarladığınızdan emin olun.

Huawei P Smart’ın ekranı kullandığım en iyi ekran değil. Ancak orta kesim kullanıcının amacı için kesinlikle uygun. Galaxy S9 Plus ya da iPhone X’in ekranı pazarda üst sıralarda yer alıyor. Ekranın neye benzediğini açıklamakta sık sık zorlanıyorum, bunun nedeni dekullanılan görseller. Ancak, Huawei P Smart’ın ekranı bu fiyattaki diğer telefonların çoğundan daha iyi.

Haberin Devamı

Huawei P Smart inceleme : Bütçe dostu ve 18: 9 ekran sunuyor

PERFORMANS

P Smart, EMUI 8.0 ve Android 8.0'ı ile çalışıyor. Yani her şey yolunda. EMUI destekli bir telefonu incelediğimde, ana ekran stilini değiştirmek için doğrudan ayarlara yöneliyorum. Standart olarak EMUI, daha iPhone benzeri ev ekranı tabanlı bir deneyim için uygulamalar menüsünü terk ediyor. Ana ekran tuşunu yeniden kurabilirsin. Bu, Huawei P Smart'ı biraz daha normal bir arayüze dönüştürüyor.

Huawei'nin karakteristik stilinin parçaları kalmasına rağmen, görünüş oldukça iyi. Ayarlar menüsü Android'in normal görünümünden farklı. P Smart'ın arayüzünü temalarla daha da değiştirilebilirsiniz. İsterseniz, simgeleri ve duvar kağıtlarını da değiştirebilirsiniz.

EMUI yavaş değil. Telefonda sinir bozucu performans sorunları yok. Galaxy S9 Plus’tan bu telefona geçtiğimde, klavyenin normal yazım hızımda bile ara sıra gecikmeler yaşatıyor. Bu gecikme nadiren bildirim çubuğunu sürüklerken de görülüyor.

P Smart'ın alüminyum kapağının altında sekiz çekirdekli 2.36GHz HiSilicon Kirin 659 işlemci, 3GB RAM ve 32 GB depolama alanı bulunuyor. Depolama alanına microSD kart ile 256 GB'a kadar ekleme yapabilirsiniz. Gündelik işler ve hafif oyun için bol miktarda gücünüz var. Asfalt 8: Airborne gibi grafik olarak yoğun oyunlarla baş etmeyi pek beklemeyin.

Bunun önde gelen nedeni çift çekirdekli Mali-T830 grafik yongası. Moto G5S Plus'ın Adreno 506'sından çok daha az güçlü. Bu yüzden oyunlarda kare düşmeleri görülebilir.

18: 9 ekran boyutu Dead Trigger 2 veya Asfalt 8 gibi konsol tarzı oyunlar için kullanışlı.Geniş ekran yüzünden sanal kontroller için daha fazla yer bırakılıyor.

Zayıf GPU’nun yanı sıra, performans, Snapdragon 625 ve 630 gibi popüler yonga setleriyle kabaca karşılaştırılabilir. İki kümede sekiz Cortex-A53 çekirdeği var.Dört tanesi 2.36GHz'de ve diğer dörtü ise 1.7GHz'de çalışıyor.

3GB RAM, bu telefon seviyesi için standart bir miktar. Uygulama ve oyun yüklemek için32 GB depolama alanı da yeterli. Daha fazla alana ihtiyacınız dediğim gibi microSD kart yuvası da var.

P Smart için 'yeterince güçlü' bir telefon denebilir. Hafif sistem gecikmesi ve bazı oyunlardaki düşük performansı beni bu telefonu çoğu insana tavsiye etmekten alıkoyamadı.

Huawei P Smart inceleme : Bütçe dostu ve 18: 9 ekran sunuyor

PİL

Huawei P Smart, 3000mAh pille geliyor. Bu, günümüzün standartlarına göre büyük değil. Mütevazı özellikleriyle eşleştirildiğinde, bir günlük kullanım süresini rahatça görebilirsiniz. İkinci gün öğleni göremeyebilirsiniz. Ortalama olarak, sabah 8:30’da uyanıp telefonu elime alıyorum. Daha sonra sosyal medya, mesajlara yanıt verme ve Spotify'ı gün içinde aktif olarak kullanma derken saat 22.00'da % 30 gibi bir pil yüzdem kalıyordu.

P Smart ile en büyük şikayetim, hızlı şarjı desteklememesi. Standart şarj aparatını kullandığımdatelefon, bir buçuk saat gibi bir sürede yüzde 13’ten yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Daha pahalı olan Huawei modelleri, şirketin güç aktarım hızını iki katına çıkaran SuperCharger'ı kullanıyor.

Gün içinde pil seviyenizi düşük bir seviyede bulursanız, pilin ömrünü uzatmak için güç tasarrufu modundan faydalanabilirsiniz. Bunlarında şaşırtıcı şekilde iyi çalıştığını söyleyebilirim.

Huawei P Smart inceleme : Bütçe dostu ve 18: 9 ekran sunuyor


KAMERA

Huawei P Smart'ın çift kamera kurulumu (13 ve 2 MP) iyi, ancak kesinlikle hiçbir ödül kazanmayacak. Çift kamera kurulumu görüntü kalitesini iyileştirmek, nesneye daha fazla yakınlaşmak veya geniş açılı bir görünüm sağlamak için kullanılabilir. Dramatik bir etki için arka veya ön planı bulanıklaştırabilirsiniz.

Gün ışığında çekilen fotoğraflar oldukça net. İç mekanlarda veya düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğraflar da ise netlik ve ayrıntılar kayboluyor. Aynı şey, 8 megapiksellik öne bakan kamera için de söylenebilir. Detayların vurgulanması söz konusu olduğunda biraz daha iyi.

P Smart'ın kamerasına gelince en büyük şikayetim, donanımınsal değil, kamera uygulamasının işareti kaçırması. Son derece yavaşdeklanşör düğmesine bastıktan sonra bir görüntü yakalamak için iki ila beş saniye arası bir süre alıyor. Manuel odaklamanın hayranı değilseni iyi çekimleri elde etmek için otomatik moda güvenmeniz gerekecek.

İkinci bir kameradan ziyade selfie yazılımla arka plan bulanıklaştırma modu da var. Bu çekimde ana hatlar her zaman mükemmel olmasa da genellikle yeterli sonuçlar alacaksınız.

Bu fiyata Huawei P Smart'ın kamerası gayet iyi ama yeni standartlar eklemiyor. Diğer Huawei telefonlarında olduğu gibi, birçok ekstra mod var. Bunlar HDR, hızlı çekim, ışık resmi ve ISO, pozlama gibi parametreler üzerinde kontrol sağlayan Pro modu. Çekimlerinizde en iyi sonucu almak için yine de bir tripod kullanmanız gerekebilir.

Huawei P Smart inceleme : Bütçe dostu ve 18: 9 ekran sunuyor

Sonuca bağlıyorum

Bütçenize zarar vermeden güvenilir bir akıllı telefon istiyorsanız Huawei P Smart sizin için uygun bir cihaz olabilir. Dayanıklı, hızlı ve güvenilir. 1349 TL’lik bir akıllı telefondanisteyebileceğiniz çoğu özelliği size sunuyor.

Bunun dışında Huawei P Smart, ultra geniş 18: 9 ekran telefonunu makul bir fiyata elde etmenin en iyi yolu. Moto serisi hala 16: 9 ekranlarda sıkışmış durumda. Kamera kalitesi ve güç anlamında sizi pek tatmin etmese de sonuçta bu fiyata bir amiral gemisi satın almıyorsunuz.

ARTILARI

  • Fiyat-performans anlamında başarılı
  • Her iki kamerada da arka plan bulanıklığı
  • Büyük 18: 9 ekran

EKSİLERİ

  • Mikro USB değil USB-C kullanılıyor
  • Kameranın gece performansı köt
  • Ara sıra performansta takılmalar oluyor
  • Hızlı şarj yok