Teknoloji Huawei Y7 2018 Türkiye'de satışa sunuldu

Huawei Y7 2018 Türkiye'de satışa sunuldu

04.06.2018 - 10:10 | Son Güncellenme:

Huawei'nin orta segment için ürettiği Huawei Y7 Haziran ayından itibaren Türkiye'de satışa sunuldu. Türkiye'deki kullanıcıları ile buluşan Huawei Y7 2018, tasarımı, çift kamerası, akıllı güvenlik özellikleri ve çerçevesi inceltilmiş geniş ekranıyla dikkat çekmeyi başardı. Peki Huawei Y7'nin özellikleri neler?

Huawei Y7 2018 Türkiyede satışa sunuldu

Huawei, bütçe dostu ve orta segment için ürettiği Huawei Y7 2018'in Haziran ayından itibaren Türkiye'de satışa sunduğunu duyurdu. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan cihaz, çift kamerası ve çerçevesi inceltilmiş geniş ekranı ile dikkat çekiyor. Ayrıca Huawei bu modelle birlikte, giriş seviyesindeki telefonlara donanım, yazılım ve tasarım alanında farklı özellikler ekleyerek, geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Peki Huawei Y7'nin özellikleri neler?

  • Huawei Y7 2018, 18:9 görüntü formatına sahip 5,99 inç HD+ FullView ekranıyla öne çıkıyor.
  • Amiral gemisi ürünlerde görmeye alıştığımız FullView ekran özelliğini ilk kez bu kategoride bir ürüne taşıyan HUAWEI, Y7 2018’le ince çerçeveler ve 2.5D kavisli ekran paneliyle birlikte geliyor.
  • Ergonomik bir tasarıma sahip olan cihazın ön yüzünde fiziksel bir buton bulunmuyor.
  • Fotoğraf konusunda cihazın çift lense sahip arka kamerası, çekimlerde alan derinliği etkisini artırmak için, 13 MP ve 2 MP’lik sensörleri bir arada barındırıyor.
  • Huawei Y7 2018’in 8 MP’lik ön kamerası ise yine dikkat çeken özelliklerinden biri.
  • Güvenlik önlemlerine dair teknolojide de iPhone X gibi isimlerden geri kalmayan Huawei, her modelde daha da geliştirdikleri yüz tanıma ve parmak izi okuma teknolojisini, Y7 2018’e de başarılı bir şekilde entegre etmiş gibi gözüküyor.
  • Cihazın parmak izi sensörü, tam 0,35 saniyede erişim sağlamak gibi rekor sayılacak bir hıza sahip.
  • Yapay zekâ algoritması ile güçlendirilmiş yüz tanıma sistemi, telefonun birçok kilit opsiyonunu yönetirken, saliseler içinde kullanıcının yüzündeki birçok noktayı tanıyarak, telefonun güvenli bir şekilde hızla açılmasını sağlıyor.
  • Fingerprint 4.0 teknolojisiyle geliştirilen yeni nesil parmak izi okuyucusu ise bu kategorideki rakiplerinin arasından sıyrılarak, cihazın 0,35 saniye gibi bir süre içinde devreye girmesini sağlıyor.

Huawei Y7 2018'in Türkiye satış fiyatı ise 1399 TL olarak karşımıza çıkıyor. Siyah ve mavi olarak iki farklı renk çeşiti bulunuyor.