Teknoloji Huawei, yeni nesil telefonlarında 512 GB depolama alanı sunabilir

Huawei, yeni nesil telefonlarında 512 GB depolama alanı sunabilir

23.03.2018 - 10:14 | Son Güncellenme:

Huawei, 512 GB depolama kapasiteli akıllı telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay, NEO-AL00 model numarasına sahip yeni Huawei akıllı telefon TENAA'da listelendi.

Huawei, yeni nesil telefonlarında 512 GB depolama alanı sunabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Huawei, 512 GB depolama kapasitesine sahip akıllı telefonunu kısa bir süre sonra tanıtabilir. Geçtiğimiz ay, NEO-AL00 model numarasına sahip yeni Huawei akıllı telefon Çinli telekomünikasyon düzenleme kuruluşu TENAA'da listelendi. Cihazın teknik özellikleri ve görüntüleri ortada yok. Cihazın hala geliştirme aşamasında olduğu söyleniyor. Yine iddialara göre bu model P20'nin daha üst düzey bir versiyonu olabilir.

Listede NEO-AL00'ün 6GB RAM ve 512GB dahili depolama sunduğu görülüyor. Bugüne kadar, herhangi bir akıllı telefonda sunulan maksimum depolama kapasitesi 256GB'tı. Aralık 2017'de Samsung, akıllı telefonlar için dünyanın ilk 512GB UFS depolama biriminin seri üretimine başladığını duyurdu. Samsung, akıllı telefonlar için 512GB'lık depolama çözümünü sunan tek üreticiyse, kendi akıllı telefonlarında bunu ilk tanıtan olma şansı kalmayabilir.

Haberin Devamı

Huawei, yeni nesil telefonlarında 512 GB depolama alanı sunabilir

Huawei kurumsal düzeyde veri depolama çözümleri sunarken, şirketin kendi bünyesinde bir mobil depolama üretim tesisi olduğunu düşünmüyoruz. Şu an itibariyle, NEO-AL00 akıllı telefon hakkında başka hiçbir bilgiye sahip değiliz. Eğer söylentilere inanılacak olursa, şirket Huawei Mate X olarak adlandırılan Mate serisinin altında bir konsept cihaz üzerinde çalışıyor. Geçen ay şirket aynı zamanda akıllı telefon kategorisinde “MateX” markasını da ticari marka haline getirdi.

Huawei, 27 Mart'ta Paris'te P20 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Huawei P20 Pro, arka kısmında 40MP RGB sensör, 20MP monokrom sensör ve 8MP telefoto sensörü bulunan üçlü lensli kamerayla geliyor. Porsche Design Huawei P20'nin de ileride geleceği iddia ediliyor. Daha fazla bilgi için takipte kalın.