Teknoloji HyperX Alloy FPS klavye inceleme: FPS oyuncuları için tasarlandı

HyperX Alloy FPS klavye inceleme: FPS oyuncuları için tasarlandı

03.08.2018 - 12:07 | Son Güncellenme:

Alloy FPS, HyperX'in (şimdi ana şirket Kingston'dan ayrı bir marka) ilk klavyelerinden ve FPS oyuncuları için özel olarak tasarlanmış. Cherry MX Blue anahtarların dışında ince ve minimal bir tasarıma sahip. Biz de HyperX Alloy FPS klavyeyi sizler için inceledik.

HyperX Alloy FPS klavye inceleme: FPS oyuncuları için tasarlandı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Mekanik bir oyun klavyesi arayanlar için bugünkü konuğumuz HyperX Alloy FPS. Çelik çerçeve, plastik taban, kırmızı LED'lere sahip 104 Cherry MX Blue anahtar ve farklı tuş kapaklarından oluşuyor. Çok fazla şey yapmıyor, ama yapılmasını başarıyla yerine getirebiliyor.

HyperX Alloy FPS’in tasarımı oldukça basit. Bir dizi programlanabilir makro tuşu içermiyor. Ses geçişi için kulaklık jakları kullanmıyor. Ek bir USB bağlantı noktası var, ancak bu cep telefonları gibi cihazları şarj etmeye adanmış. Farenizi bilgisayarınıza bağlayamazsınız.

Bir avuç süslü aydınlatma efektine sahip, ancak bu efektler kırmızı parlaklık ayarlarıyla sınırlı. Özel bir oyun tuşuna sahiptir, ancak esas olarak bu Windows tuşunu devre dışı bırakmaya yarıyor. Böylece maç ortasında yanlışlıkla menüyü açmıyorsunuz.

Haberin Devamı

HyperX Alloy FPS klavye inceleme: FPS oyuncuları için tasarlandı

HyperX Alloy FPS'nin sahip olduğu diğer şey, kolay seyahat için süper ince profili. Kutuda taşıma için yumuşak kılıf da çıkıyor. Mekanik klavye fanlarının gerçekten takdir ettiği, çıkarılabilir örgülü kabloyu da burada görüyoruz. Anahtarlar, 50 milyon tıklama ile derecelendirildi ve yüzde 100 anti-ghostingile N-key rollover özelliklerine sahip. Windows anahtarını da devre dışı bırakmak için bir oyun modu var.

Red, Blue ve Brown olmak üzere üç farklı Cherry MX anahtar çeşidi burada mevcut. Kullandığım sürüm Blue olan, bu günlerde en popüler seçeneklerden biri. Çelik çerçeve ve sağlam tuşla, yazı yazma deneyimi güzel hale getiriyor.

Anahtar seçimi subjektif. Ancak HyperX'in gürültü çıkışını inkar etmemek gerek. Bu, test ettiğim en yüksek sesli mekanik klavyelerden biri. Eğer evdeyalnızsanız iyi, ancak ofisteyseniz ya da diğer insanlarla sessiz bir ortamı paylaşıyorsanız bütün gözler üzerinize çevrilebilir. Ofis ortamında normalden fazla ses üretse de sunduğu deneyim oldukça keyifli.

HyperX Alloy FPS klavye inceleme: FPS oyuncuları için tasarlandı

HyperX Alloy FPS teknik özellikler:

  • Klavye Anahtarı: Cherry MX Blue (Brown ve Redayrıca mevcut)
  • Tipi: Mekanik
  • Arka ışık: Tek renk, kırmızı
  • Işık efektleri: 6 LED modu ve 5 parlaklık seviyesi
  • Bağlantı tipi: USB 2.0 (2 USB konektör)
  • USB Geçidi: Evet (yalnızca cep telefonu şarj oluyor, veri aktarımı için uygun değil)
  • Polling oranı: 1000Hz
  • Anti-ghosting: % 100 anti-gölgelenme
  • Anahtar rollover: 6 tuşlu / N tuşlu modlar
  • Medya kontrolü: Var
  • Oyun modu: Var
  • Kablo tipi: Ayrılabilir, örgü, 1,8 metre
  • Dili: İngilizce Q
  • Nümerik tuşlar: Var

HyperX Alloy FPS klavye inceleme: FPS oyuncuları için tasarlandı

Hangi konularda iyi?

Kasa: Alloy FPS'in en havalı özelliklerinden biri de isimde. Oyuncuları hedef alan diğer pek çok mekanik klavye, fantezi plastik örtüleri tercih ederken, Alloy FPS sağlam, çelik iskelete sahip. Cılız gibi görünen klavye aslında oldukça sağlam.Ayrıca siyah kasa, kırmızı arka ışıkları çok güzel yansıtıyor.Alt taraf plastik, ama bu şimdiye kadar test ettiğim en sağlam klavyelerden biri.

Haberin Devamı

Düşük profil: Alan kullanımı açısından ekonomik boyda olan klavyeleri tercih ediyorum. Alloy FPS, 441 x 129 x 35 mm boyutlarında. Kenarlar da ince olduğundan masada çok daha az yer kaplıyor. Bu arada anahtarlar taşıma sırasında kolayca takılıp çıkarılabiliyor. Kutu içinde gelen anahtar çıkarıcıyı bunun için kullanabilirsiniz.

Ekstralar: Klavyenin minimalist tasarıma sahip olması, ekstralar ile gelemeyeceği anlamına gelmiyor. Söz konusu seyahat çantası ile birlikte, Alloy FPS de, ayrılabilir örgü kablo var. Kırılmaz yapıdaki kabloyu kullanırken korkmanıza gerek yok. Yine de çok fazla zorlamayın.

HyperX, fantezi kırmızı WASD ve 1-4 yedek anahtarları kutunun içine ekleyerek ne kadar düşünceli olduğunu göstermek de istemiş.

HyperX Alloy FPS klavye inceleme: FPS oyuncuları için tasarlandı

Olumsuz yanları neler?

Programlanabilir klavye değil: Sadece Alloy FPS'de bulunan 104 standart tuşa ihtiyaç duyan oyunları oynarsanız, harika bir klavye. Karmaşık makrolar veya donanım seviyesinde program kısayolları kurmanız gerekiyorsa, Alloy FPS bunu yapmak için uygun bir klavye değil. Dediğim gibi, çok fazla şey yapmıyor, ama yapılmasını başarıyla yerine getirebiliyor.

Haberin Devamı

USB şarj portu: Klavyenizin arkasına USB portu dahil edip bunun standart bir USB geçidi gibi işlev görmemesi benim için saçma. Alloy FPS'nin arkasındaki port sadece şarj işlemi için kullanılabiliyor. Telefonumu takarsam şarj olmaya başlıyor ama PC onu görmüyor.

İngilizce dil: Klavye İngilizce dil seçeneğiyle geldiğinden üzerinde Türkçe karakterler yok. Eğer klavyeye bakmadan yazı yazıyor veya işlem yapıyorsanız sıkıntı yaşamayacaksınız. Ancak bu dediğimi yapamıyorsanız arada ekran klavyesini açıp bakmanızda fayda var.

Herhangi bir yazılım ve sürücü yok: Bu klavye, ünite üzerinde kontrol edilen aydınlatma ve oyun modu gibi işlevlerle çalışıyor. Bu da ne yazık ki, tuşların programlanamayacağı ve oyuna özgü profillerin kaydedilemeyeceği anlamına geliyor. Bazı üçüncü taraf yazılımları kullanabilmenize rağmen, modlar arasında geçiş yapmak için özel düğmeler olmaması bazı insanlar için dezavantaj olabilir.

Haberin Devamı

Özelleştirme

Değişik renklerde Cherry MX anahtarlara sahip olan Alloy FPS, piyasadaki renkli tuş takımlarının herhangi bir bileşimiyle giydirilebilir. Sadece anahtarlarınızı alırken LED'i aklınızdan çıkarmayın ve onun etrafında plan yapın. WASD ve ilk dört rakam tuşunu dahili kırmızı anahtar ile değiştirdim. Bu oldukça çarpıcı görünüyor.

HyperX Alloy FPS klavye inceleme: FPS oyuncuları için tasarlandı

Sonuca bağlıyorum

HyperX Alloy FPS, mekanik bir oyun klavyesinin temel yapı taşlarını alıp, bunları şık bir çelik çerçeveye yerleştiriyor, renk katıyor ve kullanıcıları mutlu edecek şekilde piyasaya sürüyor.

Klavye, sırt çantası içine atmak için mükemmel derecede sağlam ve küçük bir yapıda.

Güçlü yapı, kullanışlı çanta, çıkarılabilir kablo ve küçük boyutu, onun sadece FPS değil tüm oyuncular için uygun olduğu anlamına geliyor. Oyun ekipmanlarınızla düzenli olarak seyahat ediyorsanız de mükemmeldir. Sırt çantanıza rahatlıkla sığabilir.

HyperX Alloy FPS, her tür oyun için harika ve hareket halinde olanlar için de ideal. Kompakt boyutları göz önünde bulunduran ve CherryMX Blue ile geleneksel yazım hissi veren HyperX'in ilk klavyesi gerçekten etkileyici.

HyperX Alloy FPS klavyeye 390 TL karşılığında sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Uygun Cherry MX anahtar
  • Özelleştirilebilir kırmızı arka aydınlatma
  • Harika yapı kalitesi ve kompakt tasarım
  • Dokulu yedek anahtarlıklar

EKSİLERİ

  • Cherry MX Blue anahtarlar gürültülü
  • Yazılım veya profil yok
  • RGB aydınlatma yok