Teknoloji HyperX Cloud Revolver S oyuncu kulaklığı incelemesi (Video)

HyperX Cloud Revolver S oyuncu kulaklığı incelemesi (Video)

16.05.2017 - 15:02 | Son Güncellenme:

HyperX’in PC veya konsol oyuncusunun ihtiyaçlarını karşılamak için tasarladığı rahat, dayanıklı ve Dolby Surround 7.1 ses desteği sunan Cloud Revolver S modelini inceledik.

HyperX Cloud Revolver S oyuncu kulaklığı incelemesi (Video)

Oyuncu ekipmanı denildiğinde akıllara gelen ilk üç donanımdan biri kulaklıklar. HyperX Cloud Revolver S, rahat, sağlam ve kaslı tasarımı içinde net bir ses sunan etkileyici bir oyun kulaklığı. Yeni Revolver S, tak-çalıştır yapı, stüdyo sınıf ses kalitesi ve önceden ayarlanmış ses seçenekleri ile de oldukça başarılı. Selefiyle aralarındaki en büyük fark ise Dolby 7.1 Surround ses desteği.

Haberin Devamı

Fiyatı bazı alternatiflerleri akıllara getirse de HyperX'in en yeni kulaklık seti olan Cloud Revolver S, oldukça kullanışlı ve yüksek ses kalitesiyle kendini belli ediyor. O halde sözü daha fazla uzatmadan kulaklığın tasarımıdan incelemeye başlayalım.

TASARIM

HyperX Cloud Revolver S, selefinde olduğu gibi sağlam çelik çerçeve ve agresif görünümlü, spor araç egzozu benzeri kulaklıklar ile geliyor. Yalnız tek bir farkla. Eski modelde kulaklık setinin kırmızı olan dış kısmı burada beyaz renkte. Bu da oldukça hoş bir değişiklik. LED ışıklı bir tasarım ne yazık ki bu modelde de yok.

Konfor, herhangi bir oyuncu kulaklık setinde aranan en önemli faktörlerden biri. Bir oyunun başında saatlerce vakit geçirirken kulaklığı taktığınızı farketmek veya ondan rahatsızlık duymak istemezsiniz. HyperX Cloud Revolver S bu konuda oldukça başarılı. Hatta kullandığım kafa üstü kulaklıklar arasında en rahatlarından biri Revolver S olabilir.

Haberin Devamı

Hem kafa bandında hem de kulaklıklarda kullanılan köpük oldukça rahat. Kafanızın veya kulağınızın şekline tamamen uyuyor. Öte yandan 50 mm sürücülerin konumlarını önceden ayarlamanıza gerek yok. Kulaklığı kafanıza taktığınızda bu işlemi kolayca ayarlayabiliyorsunuz.

Kulaklık seti biraz ağır olsa da (Normalde 360, mikrofonla 376 gram) kafa bandı tasarımı, kulaklarınızın Cloud Revolver S'e rahatça sığmasını sağlıyor. Kafanızda da neredeyse hiç ağırlık hissetmiyorsunuz. Tasarım diğer kulaklıklarda olduğu gibi kafanızın çok sıkıştırılmasını da engelliyor.

Cloud Revolver S, Dolby Surround 7.1 ses eklentisi ve önceden ayarlanmış üç ekolayzır ayarını kontrol edebileceğiniz ses kontrol kutusuyla geliyor. Aynı zamanda kutunun içinden bir adet mikrofon ve buna ek 2 metrelik kumaş kaplı dolanmaz yapıda uzatma kablosu çıkıyor.

Ses kontrol kutusunun üzerinde iki ana buton yer alıyor. Üstte olan büyük butonla Dolby desteğini, alttaki ile de mikrofonu açıp kapatabilirsiniz. Yine kutunun sağ tarafından kulaklık ve mikrofonun ses seviyesini ayarlayabileceğiniz iki adet döner tekerlek bulunuyor.

Haberin Devamı

Cloud Revolver S'in malzeme kalitesi ve genel stili oldukça güzel. Kulaklığın etrafında kullanılan plastik ve metal malzemenin hissiyatı oldukça hoş. Beyaz ayrıntılar ise çekici görünen bu tasarıma biraz daha ilgi katıyor.

PERFORMANS

Revolver'dan Revolver S'e geçilirken yapılan en büyük değişiklik Dolby Surround 7.1 ses desteğinin eklenmesi. Bunu tek bir düğmeye basarak etkinleştirilebiliyorsunuz, ekstra bir yazılım gerekmiyor.

Cloud Revolver S’i kullanırken aldığım ses kalitesi oldukça iyiydi. Verdiği dengeli ve ayrıntılı sesi oldukça sevdim. Revolver S’le müzik dinlerken dış dünyayla olan bağlantınız kesiliyor. 50 mm sürücüleriyle canlı ve temiz bir ses kalitesi sunan kulaklık, 12 Hz - 28.000 Hz frekans aralığına, 30 Ohm empedans değerine ve 104.5 Db ses şiddetine sahip.

Cloud Revolver S’i tabii ki de oyunlarla da test ettim. Bu oyunların arasında Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands ve Battlefield 1 yer aldı. Ses kartının da yardımıyla kendinizi daha fazla oyunun içinde bulabiliyorsunuz. Oyunları oynarken alçak seslerde dahi iyi sonuçlar aldım.

Haberin Devamı

Ses kalitesinin düzgünlüğü kulaklığın ses seviyesi son seviyeye gelene kadar devam ediyor. Kulaklığı maksimum ses seviyesinde kullanmak genellikle yaptığım veya tavsiye ettiğim bir şey değil. Ancak bu, müzik dinlerken vurgulu vokallerin ve orta tonların çıkmasına yol açıyor. Sonuç olarak kulaklıklığı yüksek ses seviyesinde de kullansanız iyi bir ses deneyimi elde edebilirsiniz.

Cloud Revolver S'in müzik dinlemek, film izlemek veya oyun oynamak için çok uygun olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Dolby Surround 7.1 ses desteği film izlerken çok işinize yarıyor. Bu desteğin sadece USB ile kullanılabildiğini belirtelim. Bazı durumlarda Surround mod devre dışı bırakıldığında oyunlardaki ses deneyimi daha iyi. Çünkü bütün sesler üst üste gelince ses kirliliği oluşabiliyor.

Cloud Revolver S, yüksek ses seviyelerinde kullanılırken bazen dışarıya az da olsa ses sızdırabiliyor. Dolayısıyla çevrenizdeki diğer kişiler bu sesi duyabilir.

Haberin Devamı

Bu arada kulaklık tak-çalıştır prensibiyle çalışıyor. Kulaklığı USB veya 3.5 mm bağlantı girişiyle PC’nize, akıllı telefonunuza veya oyun konsolunuza direkt bağlayabiliyorsunuz. USB’den PC’nize taktığınızda da herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yok. Bu kullanım açısından büyük bir avantaj. Yalnız PC'de müzik dinlerken USB, 3,5 mm’e göre daha iyi ses üretiyor.

Klipsli ses kontrol kutusunda ise arka aydınlatmalı düğmeler bulunuyor. Bu sayede kulaklığı anında sessize alabilir, Dolby sesi devreye sokabilir, üç adet ön tanımlı ekolayzır ayarı arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.

Bükülebilir mikrofonun ses kalitesine gelecek olursak. Mikrofonu kullanırken karşı taraftaki kullanıcı sesinizi rahatça duyabiliyor. O yüzden takım bazlı oyunlarda rahatlıkla kullanılabilir. Yalnız podcast veya video kayıtlar için daha iyi mikrofonlar tercih edilebilir.

Mikrofon gürültüyü gidermede veya odadaki sesleri kaldırmada ise ortalama bir performans sunuyor. Mikrofon, etrafınızda sesler olsa da sizin sesinizi ön planda tutabiliyor.

SONUÇ

HyperX Cloud Revolver S piyasadaki en ucuz oyun kulaklığı değil, ama kesinlikle kaliteli. Kulaklık son derece rahat, müzik dinlemek veya oyun oynamak gibi konularda da oldukça iyi bir ses kalitesi sunuyor. Diğer yandan kutu içerisinde gelen uzun ek kablo kulaklığı herhangi bir cihazınıza takmak için bol bol boşluk bırakmanızı sağlıyor.

Oyun konsolunuzda veya PC'nizde eşit derecede iyi çalışan, sağlam ve son derece rahat bir kulaklık istiyorsanız, HyperX Cloud Revolver S'i deneyebilirsiniz.

HyperX Cloud Revolver S'e ortalama 590 TL fiyat etiketiyle sahip olabilirsiniz.

Artıları

  • Konforlu
  • Genel anlamda güçlü ses kalitesi
  • Hem PC hem de konsollarla iyi çalışıyor
  • Tak çalıştır yapı

Eksileri

  • Fiyat