Teknoloji i9 işlemcili yeni Apple MacBook Pro aşırı ısınıyor

i9 işlemcili yeni Apple MacBook Pro aşırı ısınıyor

19.07.2018 - 14:56 | Son Güncellenme:

Apple'ın Intel i9 işlemcili 2018 model MacBook Pro modeli soğutma sistemi problemleri nedeniyle aşırı ısınıyor. Yetersiz soğutma sistemi, i9 işlemcisinin potansiyel performansının yanına bile yaklaşamamasına neden oluyor.

i9 işlemcili yeni Apple MacBook Pro aşırı ısınıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, MacBook Pro serisini geçtiğimiz hafta Intel'in en üst düzey Core i9 işlemcisiyle yeniledi. Ancak 8. nesil Intel i9 işlemcili 2018 model MacBook Pro, soğutma sistemi problemleri yüzünden aşırı ısınıyor. Yetersiz soğutma sistemi, i9 işlemcisinin potansiyel performansının yanına bile yaklaşamamasına neden oluyor.

YouTuber Dave Lee geçtiğimiz günlerde sorunla ilgili yeni bir video yayınladı. Core i9, tam kullanımda çalışırken bile saat hızını koruyamadı. Adobe Premiere kullanarak 4K çözünürlükte video oluşturan Lee, söz konusu videoyu 2017 model i7 işlemcili MacBook Pro ile 35 dakika 22 saniyede render'ladı. 2018 model i9 işlemcili MacBook Pro ise aynı videoyu 39 dakika 37 saniyede render'ladı. Bu da 2018 model MacBook Pro'nun 2017 versiyonundan daha yavaş olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Lee, "Bu işlemci kilitlenmemiş, hız aşırtılabilir bir çip. Ancak şasi içindeki tüm CPU potansiyeli boşa harcanıyor." dedi.

Teorik olarak, yanlış termal macun Lee'nin yaşadığı problemlere kolaylıkla neden olabilir. Dizüstü bilgisayarların Core i9 versiyonu hala yeni olmasına rağmen, henüz Lee'nin bulgularını çoğaltmak için başka testler göremedik.

Sorun kusurlu bir birim değilse, Apple ciddi şekilde baskı altına girecek. Muhtemelen yazılım tarafından düzeltilebilecek bir sorun değil. Kötü termal macun doğası gereği donanım meselesi. Bu yüzden Apple'ın yapabileceği en iyi şey, işlemciyi kasıtlı olarak düşük tutmak, termal sorunları çözmek için de performansı yavaşlatmak olabilir.