Teknoloji İkili bellek devrimi!

İkili bellek devrimi!

05.06.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Canon, 'freecording' konseptiyle pazara sunduğu yeni dijital video kameralarıyla kullanıcılarına istedikleri her an, her yerde hayatı filme çekme imkânı sunuyor.

İkili bellek devrimi
Gerçek kompakt tasarımları ve güçlü görüntüleme performanslarıyla dikkat çeken Canon'un flash hafızalı video kameraları FS11 ve FS10 ile her koşulda çekim yapmak mümkün. Seri çekimler için ideal olan FS100 ise standart SD veya SDHC hafıza kartlarına video veya fotoğraf kaydedebilme imkânı sunuyor.

Yeni FS serisi kameralar, her türlü çekimi yapmak isteyenler için ideal çözüm sağlıyor. Kameralar, ikinci kuşak bellek sayesinde, daha önce sadece Sabit Disk Sürücüsü'nde (HDD) görülen bir tür depolama kapasitesi ve hard diskli kameralara göre daha kompakt bir tasarım ile kullanıcılara sunuluyor.

Haberin Devamı

Artık anılarınızı kaydedecek daha çok yeriniz var!

Kullanım kolaylığı açısından İkili Flaş Bellek (Dual Flash Memory) sahibi FS11 ve FS10, kullanıcılara standart SD/SDHC hafıza kartlarına veya dahili hafızaya çekim yapabilme seçeneği sunuyor. Piyasadaki çok daha büyük SDHC hafıza kartları sayesinde kullanıcılar, bu modellerin kayıt kapasitesini arttırabiliyor ve aynı zamanda da kartsız da çekim yapıp fotoğraf çekebiliyor. FS11 ve FS10, filmlerin doğrudan SD/SDHC hafıza kartlarına kaydedilmesine olanak sağladığından, daha fazla depolama gerektiren durumlar için ideal. Kullanıcılar anılarını arkadaşlarıyla paylaşmak istediklerinde, video kayıtları dahili hafızadan direkt olarak SD/SDHC hafıza kartına kopyalayabiliyorlar.

Spontane çekimler için ideal olan FS100 ise standart SD veya SDHC hafıza kartlarına video veya fotoğraf kaydedebilme imkanı sunuyor. Hafıza kartları, bu kameralardan kolayca silinebildiği ve arkadaşlara aktarılabildiğinden paylaşımı pratik çekimler yapmayı sağlıyor.

Gelişmiş zoom, akıllı pil

Haberin Devamı
Her üç Canon kamera modeli de yeni 45 x Gelişmiş Zoom sistemini içeren sınıfının lideri video teknolojilerinden faydalanıyor. Yeni Akıllı lityum-iyon pil sistemi ise ne kadar kayıt süresi kaldığını tam olarak gösteriyor.

Ergonomik ve şık tasarım

Avuç içine tam olarak oturan ergonomik ve zarif bir tasarımı bulunan FS serisinde, flaş bellekte hareket eden parça olmadığı için, her kamera kayıtlı metraja zarar vermeden darbelere ve düşmelere karşı dayanıklı.

FS serisinin her modelinde üstün ses kalitesi sunan bir mikrofon girişi bulunuyor. Kullanıcılar dahili bir mikrofon takarak, bir okul konseri ya da sesin kaydedilen sesi bastırdığı daha zorlu şartlarda çok daha güçlü müzikleri kaydedebiliyor.

Canon Avrupa Görüntüleme Ürünleri Başkanı Mogens Jensen, yeni FS dijital kamera serisi hakkında şunları söyledi: "FS serisi, içerik yaratıcılarına ve aile film yapımcılarına her yerde şık, kompakt ve rahat çözümler sunan Canon dijital görüntüleme cihazlarına çığır açan bir yenilik kattı. Yeni seri, flaş bellek kayıtlarıyla birlikte Canon'un kamera ürün serisini geliştirmeye ve iyileştirmeye, her kullanıcıya en son teknolojiyi sunma hedefine olan bağlılığının devam ettiğini kanıtlıyor."

Teknik özellikleri:

SD/SDHC ve dahili hafızaya (FS11 ve FS10) kayıt yapan "İkili Flaş Bellek" görüntüleme cihazları (daha yüksek kapasite ve uyumlu kontrol için)
Doğrudan SD/SDHC kaydı (FS100) (paylaşım için mükemmel)
True Wide High Resolution 16:9 kayıt ile yüksek çözünürlüklü Megapiksel CCD içeren şık ve hafif tasarım
Orijinal Canon video objektifi ve DIGIC DV II işlemcisi ile
yeni 45 x Gelişmiş Zoom
Canon'un yeni Canon DVD Yazıcısı DWâÂÇ"100 ile uyumlu
Yeni akıllı pil sistemi kalan kayıt süresini gösterir (dakika ayarlı)
Dahili hafızaya (FS11 ve FS10) veya SD hafıza kartına sabit görüntü (fotoğraf) kaydı
Mükemmel ses kalitesinde çekim ve video kaydı için mikrofon giriş bağlantısı