Teknoloji İngiltere'deki hırsızlığı ABD'den izleyip ihbar etti

İngiltere'deki hırsızlığı ABD'den izleyip ihbar etti

26.08.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hayranı olduğu Beatles grubunun ilk çaldığı yer olan Cavern Club’ı internette yayın yapan kameralardan izlemek isteyen bir Amerikalı, o sırada sokaktaki bir soygunu fark ederek İngiliz polisine ihbar etti

İngilteredeki hırsızlığı ABDden izleyip ihbar etti

ANKA 

İnternet kameralarından İngiltere’yi izleyen bir Amerikalı, tanık olduğu hırsızlık vakasını ihbar ederek soyguncuların yakalanmasını sağladı.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre adı açıklanmayan ancak Dallas’ta yaşadığı bildirilen Amerikalı bir bilgisayar kurdu, hayranı olduğu Beatles grubunun ilk olarak çalmaya başladığı Cavern Club’ı görmek üzere internet üzerinden İngilizler’in MOBESE’si olan “CCTV-Liverpool Şehir İzleme" kameralarına bağlandı.

Matthews Sokağı’na çevrili kameralardan birinde bir hareketlilik fark eden Amerikalı, aynı sokaktaki Blacks mağazasının penceresinden üç kişinin girmeye çalıştığı gördü.

HIRSIZLAR YAKALANDI
Hemen telefona sarılan Amerikalı, binlerce kilometre uzaklıktaki Liverpool polisini arayarak, kamerada gördüklerini anlattı. İhbarı ciddiye alarak hemen değerlendiren polis, 30’lu yaşlarda olduğu bildirilen üç hırsızı kıskıvrak yakaladı.

Olayın olduğu anda Liverpool’da saatin sabaha karşı 4.30 Dallas’ta ise gece 10.30 olduğu kaydedildi. Sabahın erken saatlerinde kimsenin kendilerini görmeyeceğini düşünen hırsızların, kendilerini kameradan birilerinin izleyebileceğini tahmin edemedikleri için yakalandığı kaydedildi.

'AMERİKA’DAN İHBARA ÇOK ŞAŞIRDIK'
Polis yetkilisi Damian Walsh, “Bize ihbarı yapan kişinin Amerika’dan aradığını söylediklerinde çok şaşırdık" dedi. Walsh, "Ancak bu durum bize kamera sistemimizin ne kadar önemli olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Mağaza yöneticisi Chris Parkinson ise “Burada kapının hemen dışında bir kamera var... Amerika’da bile gözlerini bizden ayırmayan dostlarımızın olduğunu görmek güzel" dedi.