Sosyalmedya Instagram, Facebook benzeri Tepkileri test etmeye başladı

Instagram, Facebook benzeri Tepkileri test etmeye başladı

19.07.2018 - 18:04 | Son Güncellenme:

Instagram, Hikayelere emojiler ile tepki verme seçeneğini test etmeye başladı. Instagram kullanıcılarının görüntüledikleri hikayelere, tepkiler özelliğiyle hissettikleri duyguları yansıtabilecek.

Instagram, Facebook benzeri Tepkileri test etmeye başladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook'un meşhur 'Beğen' düğmesiyle birlikte Tepkileri (Reactions) kullanıma sunmasının ardından iki yıl geçti. Bu tepkiler yorum bölümüne ise yaklaşık bir yıl önce geldi. Bir noktada, Facebook Messenger’a da tepkiler eklendi. Facebook onları şimdi farklı bir platforma getiriyor: Instagram.

Facebook, tepkileri şimdi de Instagram’ın Hikayeler özelliğine getiriyor. Açık olmak gerekirse, bu, Instagram Hikayelerinde görülen ilk tepkiler değil. Oldukça benzer bir özelliği gösteren ekran görüntülerinin Nisan ayı sonunda sizlere aktarmıştık. Ayrıca, bu özelliğin iOS'a özgü olup olmadığından emin değiliz. Ancak, birkaç Twitter kullanıcısı, uzunca bir süredir özelliğe sahip olduklarını veya ülkelerindeki herkes için açık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Instagram, Facebook benzeri Tepkileri test etmeye başladı

Ancak bu sefer UI biraz farklı. Tepkiler artık sol altta özel bir simgeye sahip. Altı tepki var: tebrik, kahkaha, sevgi, şaşırma, üzülme ve sinirlenme. Kullanıcılar bu tepkilerinden birini seçebilirler.

Kullanımı da oldukça basit. Sol altta bulunan emoji simgesine dokunduğunuzda tepki seçenekleri karşınıza çıkıyor. Tepkilerden birini seçtiğinizde ekranda o emojiye ait animasyon başlatılıyor. Tepki verdiğiniz hikayeyi tekrar görüntülediğinizde sol altta emoji simgesi yerine o hikayeye verdiğiniz tepkinin simgesi görüntüleniyor.

Instagram Hikayeler'e gelen tepkiler özelliği henüz test aşamasında. Instagram uygulamasını v54.0.0.14.82 sürümüne yükselttikten sonra Instagram Hikayeler’e girerek özelliği test edebilirsiniz.