Teknoloji Instagram kazara tecavüz tehdidi fotoğrafıyla reklam yaptı

Instagram kazara tecavüz tehdidi fotoğrafıyla reklam yaptı

22.09.2017 - 15:40 | Son Güncellenme:

Instagram, Facebook’ta yayınlanan tanıtımlarından birinde “I rape you” yani “Sana tecavüz ederim” gibi, tehdit içerikli mesajların yazdığı bir görsel kullandı.

Instagram kazara tecavüz tehdidi fotoğrafıyla reklam yaptı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Instagram, algoritmalarının yanlışlıkla nefret dolu konuşmayı desteklediği ve filtrelemediği sosyal medya platformlarından biri. The Guardian'ın haberine göre Facebook'un sahibi olduğu Instagram, Facebook’ta yayınlanan tanıtımlarından birinde “I rape you” yani “Sana tecavüz ederim” gibi, tehdit içerikli mesajların yazdığı bir görsel kullandı.

The Guardian muhabirlerinden Olivia Solon’un geçtiğimiz günlerde nefret dolu e-postanın ekran görüntüsünde şunlar yazıyor: "Seni öldürmeden tecavüz edeceğim, seni pis fa... Sana tecavüz edeceğim. Olivia seni o..."

Instagram'ın bu maile ait ekran görüntüsünü “Olivia Solon’un Instagram’daki arkadaşlarından fotoğraflar ve mesajlar” başlığıyla, Solon’un Facebook’taki kız kardeşine reklam olarak gösterdiği söyleniyor. Fotoğraf, neredeyse bir yıl önce Instagram ve Facebook'ta yayınlandı. Kullanıcıların artan şikayetleri ve artan sapkınlık sonucunda Instagram, bu içerikleri filtrelemek için insanlarla kurduğu ekibi genişletme kararı almıştı.

Haberin Devamı

Şikayetlere yanıt olarak, sosyal medya platformu, kullanıcıların topluluk standartlarını karşılamak için listeleyecekleri çıkarları sınırladı ve otomatik süreçlere daha fazla insan gözetimi ekledi.

Bu durum Instagram'ın algoritmalarının nefret dolu görüntüleri filtrelemek üzere kurulamayabileceğini ve yanlışlıkla başka yerlerde nefret dolu mesajların online bir şekilde reklam olarak yayınlanabileceğinin göstergesi.

Instagram bir açıklama ile şu yanıtı verdi: "Bu olduğu için üzgünüz. Birinin sahip olmasını istediğimiz deneyim değil. Bu bildirim, Instagram'a katılımı teşvik etme çabasının bir parçası olarak ortaya çıktı. Mesajlar genellikle bir kişinin Facebook arkadaşlarının küçük bir yüzdesi tarafından alınır."