Sosyalmedya Instagram, platformdaki verilerinizin indirilmesine izin verecek

Instagram, platformdaki verilerinizin indirilmesine izin verecek

12.04.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

Instagram kullanıcıları platformda paylaştıkları fotoğraf, video ya da gönderdikleri mesajların bir kopyasını indirebilecek. Instagram tarafından sunulan aracın nasıl işleyeceği henüz bilinmiyor.

Instagram, platformdaki verilerinizin indirilmesine izin verecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bir Instagram sözcüsü, "Yeni bir veri taşınabilirliği aracı oluşturuyoruz. Yakında, fotoğraflarınız, videolarınız ve iletileriniz dahil olmak üzere Instagram'da paylaştığınız şeyin bir kopyasını indirebileceksiniz." dedi.

Bu araç, kullanıcıların Instagram'dan ayrılmasını ve rakip bir görüntü ağına gitmesini çok daha kolay hale getirebilir. Bu süreç, Instagram'in veri taşınabilirliğini gerektiren Avrupa GDPR gizlilik yasasına uymasına yardımcı olacak.

Instagram, geçmişte verilerinizi ihraç etmeyi çok zorlaştırdı. Kaydetmek için resimleri sürükleyemez veya üzerine dokunup tutamazdınız. Zaten gönderdiğiniz görüntüleri de indiremiyorsunuz. Şu anda Instagram neredeyse 8 yaşında ve 800 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Haberin Devamı

Fotoğraflarınızı, videolarınızı ve mesajlarınızı indirip indiremeyeceğiniz konusunda daha fazla bilgi bekliyoruz. Beğenileri, yorumları, Hikayeleri ve yayınlarla paylaştığınız altyazıları da dışa aktarabilecek miyiz belli değil. Ayrıca, fotoğrafların ve videoların karşıya yüklendikleri veya görüntülendikleri veya sıkıştırılıp sıkıştırılmayacakları konusu da açık değil. Instagram, "aracı gerçekten başlattığımızda çok yakında daha fazla ayrıntı paylaşacağız." dedi.

Instagram, uygulamasında görüntülenen aynı görüntü kalitesinin sıkıştırılmamış indirmelerini sunuyorsa, Bilgilerinizi indiren InstaPort gibi eski olmayan üçüncü parti uygulamalarını devre dışı bırakabilirsiniz. Bu uygulamalar kullanıcılar için bir kazanç olabilir çünkü bu uygulamalar bazen içeriğinizi kötüye kullanabilecek geliştiricilere gereken giriş bilgilerini sunabiliyor.

Taşınabilirlik ya da indirilebilirlik, Instagram için meşru rakiplerin yükselişini kolaylaştırabilir, en azından kullanıcıların bir görüntü depolama uygulamasında veya kendi bilgisayarında içeriklerini yedeklemesine izin verebilir.