Sosyalmedya Instagram ve WhatsApp Hikayeleri 300 milyon kullanıcıyla Snapchat’i ikiye katladı

Instagram ve WhatsApp Hikayeleri 300 milyon kullanıcıyla Snapchat’i ikiye katladı

02.11.2017 - 14:41 | Son Güncellenme:

Snapchat klonu olarak çıkan Instagram Hikayeler ve WhatsApp’ın Durum özelliği yavaşlamadan yollarına devam ediyor. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, her iki servisde günlük 300 milyon aktif kullanıcıya ulaşıldığını açıkladı.

Instagram ve WhatsApp Hikayeleri 300 milyon kullanıcıyla Snapchat’i ikiye katladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Mark Zuckerberg, Instagram Hikayeleri ve WhatsApp Durum özelliği olmak üzere her ikisinde de günlük 300 milyon aktif kullanıcıya ulaştıklarını duyurdu. Instagram'da Haziran ayından itibaren her gün 250 milyon kullanıcı Hikayeler ile etkileşim kurarak, şirketin başlatılmasından bu yana geçen 14 ay içinde büyük bir başarı elde etmişti. Bu rakam Snapchat için ise 173 milyon dolaylarında ve hızla düşüyor.

Facebook söz konusu Hikaye atma özelliğini başta kendi platformu olmak üzere Instagram ve WhatsApp'a getirmişti. Facebook ardından farklı filtreler ve efektlerle kullanıcılara bu özellikleri sevdirdi. Sosyal medya devinin şimdiki hedefi Snap Map ve Bitmoji kişisel avatarlarını kendi platformlarına getirmek.

Haberin Devamı

Instagram Hikayeleri ve WhatsApp Durumu genellikle yakın arkadaşlar tarafından görülen videolar olduğundan, Facebook’un platformlar arası topluluk hassasiyetini geliştirdiler. İnsanlar ayrıca bu kısa videoları yoğun şekilde izliyorlar; bu, Facebook'un şimdi Instagram Hikayeleri arasında eklediği reklamlar için bir nimet olabilir.

Instagram’ın günlük 500 milyona ulşan aktif kullanıcı sayısı var ve yarısından fazlası Hikayeler özelliğini kullanıyor. Hikayeler günlük yaratımı ve daha uzun süren tüketimlere yol açıyor. Snapchat bu fikre öncülük etmiş olsa da, Instagram bu modern sosyal medyayı mükemmelleştirmek için bastırıyor.

En son Superzoom özelliğini getirmişti

Instagram için Superzoom özelliği Android ve iOS kullanıcıları için yayınlandı. Superzoom, bir fotoğraf ve bir videodan daha yaratıcı bir etki sağlamanızı sağlıyor. Çektiğiniz fotoğrafı kolaylıkla yakınlaştırabiliyor ve duruma göre dramatik veya eğlenceli müzikler eklemenize olanak sağlıyor.

Superzoom ile tek bir objeye çarpıcı bir müzikle yakınlaşılarak videolar daha etkileyici hale gelebiliyor. Özelliği kullanmak için, Instagram kamerasından Superzoom’u seçerek kayda dokunup, basılı tutmak ya da 3 saniyelik bir Superzoom için bir kere dokunmak yeterli.