Sosyalmedya Instagram yeni özelliğiyle sosyal medyayı kullanan pek çok kişiyi sinirlendirdi

Instagram yeni özelliğiyle sosyal medyayı kullanan pek çok kişiyi sinirlendirdi

20.09.2017 - 13:50 | Son Güncellenme:

Instagram, normalde 3x3 ızgara düzeninde gösterdiği resimleri 4x4'e uyarlamaya başladı. Bunun ardından sosyal medya kullanıcılar durumdan memnun olmadığını Twitter'da dile getirdi.

Instagram yeni özelliğiyle sosyal medyayı kullanan pek çok kişiyi sinirlendirdi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Instagram, platformda uzun süredir 3x3 ızgara düzeninde fotoğrafları gösteriyor. Bu sayede Instagram, fotoğrafçıların yaratıcı olmalarına ve münferit parçaları doğru sırayla ayrı fotoğraflar halinde yükleyerek daha büyük fotoğraf mozaikleri oluşturmalarına izin veriyor. Bu mozaikleri kendiniz inşa etmek için zaman ve çaba harcadıysanız, size bazı kötü haberlerimiz var. Instagram, bu klasik ızgara düzenini kısa süre sonra değiştirecek.

Bazı kullanıcılar bu durumdan memnun değil, çünkü 4×4 düzene geçmek mevcut 3×3'e mozaiklerin görünümünü tamamen karıştırıyor. Eskiden bu sayede 9 parça resim tek bir resimmiş gibi gözüküyordu yeni düzenle bu yok olacak.

3×3 fotoğraf mozaiği yüklemeyen kullanıcılar bile, sonuçta oluşan ızgarayı nasıl göründüğüne bağlı olarak belirli bir sırayla sık sık fotoğrafları yüklüyorlar. Instagram, yeni haliyle ekranların karmaşık olmasına da sebep oluyor.

Haberin Devamı

Instagram, 3×3 ızgaranın hizmetin kalıcı bir özelliği olacağına hiç söz vermedi. Instagram'da zamanınızı yıllarca 3×3'lük mozaik yüklemeye harcadıysanız, kısa süre sonra karmakarşışık bir profil ile karşılaşabilirsiniz.