Teknoloji Instagram yüzünün şekli yüzünden fotoğrafını kaldırdığı çocuğun ailesinden özür diledi

Instagram yüzünün şekli yüzünden fotoğrafını kaldırdığı çocuğun ailesinden özür diledi

14.09.2017 - 15:28 | Son Güncellenme:

Instagram, tek gözünü yaşadığı Goldenhar sendromu yüzünden kaybeden 12 yaşındaki 2 yaşındaki Harry’nin annesinden çocuğunun fotoğrafını platformdan kaldırdığı için özür diledi ve fotoğrafı tekrar yükledi.

Instagram yüzünün şekli yüzünden fotoğrafını kaldırdığı çocuğun ailesinden özür diledi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Harry Beswick, Goldenhar sendromuyla doğdu. Yüzünün bir tarafından göz, göz yuvası, burun deliği ve kulağı eksik. Annesi Charlie Beswick, Pazartesi günü protez gözü olmadan Harry'nin bir fotoğrafını Instagram'da yayınladı. Daha sonra ise "ihlal kuralları" nedeniyle fotoğraf Instagramda kaldırıldı.

"Instagram'ın bu tavrı iğrenç bir şey ve bana ayrımcılık gibi geliyor. Oğlumu ve onun yüzünü gösterdiğim için gurur duyuyorum" diyen Charlie, Twitter hesabından "Çocuğuma baktığınızda ne görüyorsunuz? En güzel gülümsemeyi, harika kalbi ve en saf sevgiyi görüyorum" demişti. Twitter'da 100 binden fazla RT alan bu paylaşımın ardından Instagram'ın bu ayrımcılığa son vermesini istemişti.

Instagram'ın topluluk yönergeleri, çıplaklığı tasvir eden, organize suçu veya terörizmi kutlayan kısaca çeşitli kitlelere uygun olmayan fotoğrafları yasaklıyor. Uygulama aynı zamanda ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, dini bağlılık, engellilik veya yaralanma nedeniyle rahatsız etmek için kullanılan içerikleri de kapsıyor.

Haberin Devamı

Yasağın ardından Instagram'a Herry Beswick'in fotoğrafının tekrar platforma yüklenmesi yönünde binlerce mesaj geldi. Fotoğrafı platforma yüklenmesinin yanında bir Instagram sözcüsü, "Fotoğrafın yanlışlıkla kaldırıldığını. Ancak hatayı fark ettiğimizde fotoğrafı hemen geri yükledik. Aileden özür dileriz." dedi.

Bu tarz bir yanlışlık ilk değil. Geçtiğimiz mart ayında, 19 yaşındaki Morgan Bartley'in zayıfladığını göstermek için paylaştığı fotoğrafı da Instagram platformadan kaldırmıştı.

Me ~ Hello Harry. Where's your eye? Mark ~ Oh damn!! It's still on the side at home! If it's not one of us it's the other!???? (Note to the person who reported the last image of my son like this. It's his FACE. If you're offended then scroll past. Shame on you!) - - - - - #ouralteredlife #specialneeds #specialneedschild #specialneedsparent #specialneedsparents #specialneedsjourney #disability #goldenharsyndrome #autism #autismawareness #writing #writersofinstagram #writer #ourstory #mysunshineboy #ilovemyboys #love #mylife #brothers #morealikethandifferent #mummyblogger #blogging #specialneedsblogger #diffability #craniofacial #autismlife #autismfamily

?Our Altered Life? (@ouralteredlife)'in paylaştığı bir gönderi ()