Teknoloji İnternet bağımlılığı rehabilitasyon merkezinde dövülerek öldürüldü

İnternet bağımlılığı rehabilitasyon merkezinde dövülerek öldürüldü

15.08.2017 - 16:26 | Son Güncellenme:

Bu ayın başlarında meydana gelen olayda 18 yaşındaki Çin'li bir genç, internet bağımlılığı rehabilitasyon merkezine girdikten 48 saat sonra öldü. Gencin cesedinde yara ve çürükler bulundu.

İnternet bağımlılığı rehabilitasyon merkezinde dövülerek öldürüldü

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Çin'li bir genç, Anhui eyaletindeki bir internet bağımlılığı rehabilitasyon merkezine girdikten 48 saat sonra öldü. Gencin cesedinde yara ve çürükler teşhis edildi.

18 yaşındaki genç, çevrim içi geçirdikleri süre boyunca umutsuzluğa düşen aileleri tarafından ayın başında kampa gönderildi. Fuyang şehrindeki merkezin çocukları siberden ayırmak ve onları çevrim dışı dünyaya çekmek için "psikolojik danışma ve fiziksel eğitim" kullandığı iddia ediliyor.

Ancak, iki gün sonra gencin ailesi tesise çağrıldı ve hastaneye kaldırıldığı söylendi. Daha sonra koğuşta ölne gecin vücudunda doktorlar, 20'den fazla yara bulduklarını iddia etti.

Gencin annesi "Oğlumun vücudu tepeden tırnağa kadar izlerle kaplıydı. Oğlumu merkeze gönderdiğimde iyiydi, 48 saat içinde nasıl öldürebilir?" dedi.

Haberin Devamı

Devlet yayın kuruluşu CCTV'ye göre, merkez kapatıldı ve müdür ile dört personel gözaltına alındı. Gençlerin ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor.

Dava, Çinli yetkililerin internetle savaşmakta olan zorlukların devam ettiğine dikkat çekti. Hükümet, ebeveynleri mücadele etmeye davet etti.

Son birkaç yıldır, hükümet tarafından işletilen ve özel İnternet bağımlılığı önyükleme kampları, endişeli annelerden gelen talebi karşılamak için patladı. Merkezlerde uygulana yaklaşımların fiziksel egzersiz ve elektro-şok kontrole değiştiği iddia ediliyor.