Teknoloji 'İnternet iyi mi, kötü mü? Allah bilir’

'İnternet iyi mi, kötü mü? Allah bilir’

16.04.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Geçen hafta İstanbul’da düzenlenen 'İnternet Günleri’ adlı etkinliğe Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile dört operatörün CEO’su katıldı. Bu katılım seviyesinden oldukça önem verildiği anlaşılan “internet” konusunda, Bakan Yıldırım’ın yaptığı açılış konuşması konferans adına hızlı bir giriş oldu.

İnternet iyi mi, kötü mü Allah bilir’

Her 20 dakikasında 'Şimdi bitti’ diye düşünülen Yıldırım’ın konuşması 1 saati buldu. Ama Yıldırım’ın kendine haz tarzı ile yaptığı ve araya ilgi çekici anektodlar eklediği sunum oldukça ilgi çekiciydi. Bunun detaylarına yer vereceğiz...
Bakan Yıldırım’ın ardından Türk Telekom (TT), Turkcell, Vodafone Türkiye ve Avea CEO’larının yaptığı 15’er dakikalık sunumlar adeta uyuttu. Sunumlarda Paul Doany (TT) 'şirketin her zamanki yatırım planlarından’, Süreyya Ciliv (Turkcell) 'Türkiye’den dev çıkarmaktan’, Attila Vitai (Vodafone) 'Şirketin dünya çalışmalarından’, Cüneyt Türktan (Avea) ise 'teknik olarak mobil internet nedir?’ gibi konulardan bahsetti.
Bu bölümün en ilgi çekici yanı hiç şüphesiz Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin’in, Attila Vitai’ye birkaç kez 'Atila’ diye hitap etmesiydi!
Konferansla ilgili kapanış notu: Profesyonellerin katıldığı bu etkinlikte bizler CEO’lardan yeni, duymadığımız bilgiler beklerken, onların genel geçer konulara değinmesi etkinliğin seviyesini oldukça düşürdü.
Bakan Binali Yıldırım’ın sunumu oldukça rahatlatan sözlerine gelince...


 Hanımla ilgili bir haber gazete manşetine çıkınca, internette de haberin altına yüzlerce yorum yapıldı. Bunlar da tabi merak konusu oldu. Bu olaydan sonra hanım illa internet öğrenmek istiyor. 'Bana öğreteceksin’ diyor. Ben de ona, 'Rahatımızı mı bozacağız, ne güzel oturuyorduk’ diyorum!


İnternet. Bu iş de bir nesil işi. Bizim nesil ıskaladı. Mehmet Barlas gibi kendi gayretiyle bu işi halledenler de vardır. Ama zihinsel dönüşüm gerekli.

İnsanlar bir takım merhalelerden geçti. Ortaçağ, sanayileşme... Böylece geldik 21. yüzyıla. Bilgi çağına.


Sahiden bu internet çok acayip bir şey.


 Geçenlerde Denizli’de bir konferansta konuşma yapıyorum. Kasketli bir vatandaş bana not verdi. 'Sayın Bakanım bizim köyde internet çekmiyor. Buna bir çale bulun’ diyordu, vatandaşımız. Ne kadar güzel.


İnternet çok önemli bir şey.


  İnternet sayesinde dünyanın her yerinden haberler akıyor. Bu iyi mi, kötü mü? Allah bilir.


 İnternette öyle siteler var ki, müstehcenliği egzotik site falan anlamayın pornografi içeriyor.


İnternette küçük istismarı, büyük istismarı var.