Teknoloji İnternetin fişi çekiliyor!

İnternetin fişi çekiliyor!

25.09.2012 - 00:02 | Son Güncellenme:

İnterneti komple kapatmak niyetinde oldukları zaten biliniyordu. İşte attıkları son adım!

İnternetin fişi çekiliyor

Daha önce basında yer alan haberlere göre, İran bir süredir kendi ulusal internet ağını başlatmak için hazırlık yapıyordu. Reuters'ın haberine göre, İran aynı zamanda kısa süre içinde Google'ı da erişime kapatacak. Bu iki hamlenin birbiriyle bağlantılı olup olmadığı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Haberin Devamı

İran'ın yerel internet planını anlatan hkümetin bakan yardımcısı, bu adımı siber güvenliği sağlamak için attıklarını belirtti. Tüm devlet kurum ve kuruluşlarının, kurdukları "ulusal bilgi ağı"na bağlandıklarını söyleyen bakan yardımcısı, bir sonraki adımın ise İranlı vatandaşları da bu ağa katmak olduğunu belirtti.

Bu açıklamalardan bağımsız olarak, ülkenin devlet televizyonu ise Google arama motoru ve e-posta hizmetinin çok kısa süre içinde yasaklanacağını duyurdu. Haberde Khoramabadi adındaki bir yetkili, "İkinci bir emre kadar, Google ve Gmail, ülke çapında engellenmiştir." açıklamasını yaptı.

Gelişmeler üzerine İran Öğrenci Haber Ajansı ise bu kararın arkasında, geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinden yayınlanan ve tüm İslam dünyasını galeyana getiren "Müslümanların Masumiyeti" filminin olduğunu belirtti. Ancak hükümet kanadından bu iddialar henüz doğrulanmış değil.

Haberin Devamı

Resimlerle: YouTube'u sevmeyen ülkeler



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.