Apple iOS 11 ile App Store'daki 187 bin uygulama devre dışı kalacak

iOS 11 ile App Store'daki 187 bin uygulama devre dışı kalacak

28.08.2017 - 17:02 | Son Güncellenme:

Haziran ayında Apple'ın iOS 11 ile 32 bit uygulamalar için desteğini tamamen keseceğini sizlere aktarmıştık. Şimdiyse App Store mağazasında yer alan 32-bit uyumlu 187 bin uygulamanın gelecek ay kullanım dışı kalacağı belirtiliyor.

iOS 11 ile App Storedaki 187 bin uygulama devre dışı kalacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, önüzümğdeki ay nihai sürümü yayınlanacak iOS 11 ile artık 32-bit sürüme desteğini kesecek. Apple’ın aldığı sonrasında 32-bit sürümde çalışan uygulamalar iOS 11 ile çalışmaz hale gelecek. Yani Apple, yaklaşık 200 bin uygulamaya desteğini Eylül ayında kesebilir.

Uygulama istihbarat şirketi Sensor Tower'un kurucusu Oliver Yeh'e göre App Store'da halen 187 bin 32-bit uygulama var. Bu da tüm iPhone uygulamalarının yaklaşık yüzde 8'ini oluşturuyor. Sensor Tower, uygulama mağazasında Mart ayından beri yaklaşık 2.4 milyon uygulama olduğunu tahmin ediyor.

iOS 11 ile App Storedaki 187 bin uygulama devre dışı kalacak

Apple, Haziran ayından itibaren iOS 10.3 beta 1 sürümünde genel uyarılara başlamıştı. Belirli 32-bit uygulamalar açıldığında, gelecekte bu uygulamanın iOS içerisinde çalışmayacağı uyarısı ekrana geliyordu.

Haberin Devamı

Sensor Tower'a göre, uygulamalar bir süre App Store'da kalacak ve yeni işletim sistemine güncellenmeyen telefonlarda çalışmaya devam edecek. Halihazırda herhangi bir 32 bitlik uygulamanızın yüklü olup olmadığını kontrol etmek için, Ayarlar> Genel> Hakkında> Uygulamalar bölümüne gidin. Uygulamalar'a dokunduğunuzda hiçbir şey olmazsa, iyi. Ancak, herhangi bir 32 bitlik uygulamanız varsa, bir sonraki ekranda gösterilecek.