Apple iOS 11 ile ekran kaydı rahatça alınabilecek

iOS 11 ile ekran kaydı rahatça alınabilecek

07.06.2017 - 14:12 | Son Güncellenme:

Apple dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olan iOS 11’in ön tanıtımını yaptı. Kullanıcılara bu sonbaharda sunulacak olan bu yeni sürüm iPhone ve iPad’e yeni deneyimler ve yüzlerce yeni özellik getiriyor.  Ancak iOS 11'in tanıtımı sırasında sahnede anlatılmayan bazı yenilikler vardı. Peki bunlar neler?

iOS 11 ile ekran kaydı rahatça alınabilecek

Apple, dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olan iOS 11’in ön tanıtımını dün WWDC17'de gerçekleştirdi. Kullanıcılara bu sonbaharda sunulacak olan bu yeni sürüm iPhone ve iPad’e yeni deneyimler ve yüzlerce yeni özellik getiriyor. Ancak WWDC 2017 etkinliğinde gözden kaçan bazı iOS 11 özellikleri bulunuyor. Peki bunlar neler?

  • Bunların en başında yeni kontrol merkezine eklenen dahili ekran kayıt uygulamasıyla Apple, kullanıcılarını büyük bir yükten kurtardı. iOS 11 ile aldığınız ekran görüntülerini kırmak veya düzenlemek için eskisi gibi kamera rulosuna gitmek zorunda değilsiniz. Ekrandaki görüntüyü yakaladıktan hemen sonra onu düzenleyebilir ve hızlıca paylaşabilirsiniz.
  • Siri'ye klavye ile bir şey sormak eskiden mümkün değildi. Apple iOS 11 ile Siri’ye ses dışında etkileşim kurabileceğimiz bri özellik getirdi. Artık sorularınızı ve isteklerinizi yazılı olarak iletebileceksiniz.
  • Apple, iOS 11 ile ana kamera uygulamasına QR kod okuyucu eklentisini getiriyor. Artık yılda bir iki defa da olsa kullanmak istediğiniz QR kodlar için farklı bir uygulama indirmek zorunda kalmayacaksınız.
  • iOS 11 ile yeni gelen özellik sayesinde, tek elle metin yazmak artık daha kolay olacak. Ayrıca Apple Haritalar, tek elle yakınlaştırma özelliğine kavuşacak.
  • iOS 11 ile ekranınızdaki görüntüleri kaydetmek, onlardan GIF oluşturmak için başka bir uygulamaya ihtiyacınız kalmayacak. Whatsapp, Messenger gibi uygulamaşar aracılığıyla size gönderilen GIF’leri artık galerinize kayıt edip, bir başka uygulamaya ihtiyaç duymadan da oynatabileceksiniz.