Apple iOS 11'deki özellik Touch ID'yi hızlı bir şekilde devre dışı bırakıyor

iOS 11'deki özellik Touch ID'yi hızlı bir şekilde devre dışı bırakıyor

18.08.2017 - 10:40 | Son Güncellenme:

Apple'ın, iOS 11'de Touch ID'yi kolayca devre dışı bırakacak yeni bir özelliği var. Acil durum çağrılarına yardımcı olmak üzere tasarlanan bu özellik, kullanıcıların bir iPhone 7'de 911'i aramak için güç düğmesine beş kez hızlı bir şekilde dokundurmalarına olanak tanıyor.

iOS 11deki özellik Touch IDyi hızlı bir şekilde devre dışı bırakıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iOS 11 beta sürümünde, kolayca Touch ID özelliğinin etkisiz hale getirilebileceği bir güvenlik özelliğine yer verildiği fark edildi.

Bu, acil servisleri otomatik olarak aramaz, ancak 911'i aramak veya iPhone'un sahibi kendi şifresini girene kadar Touch ID'yi geçici olarak devre dışı bırakma seçeneğini ortaya çıkarır.

Bu yeni özelliği aktif hale getirmek içinse kilit düğmesine art arda 5 kez basmak yeterli oluyor. Bunu yaptığınızda iPhone acil durum moduna geçiyor ve SOS düğmesine sahip ikinci bir ekrana geçiş yapılıyor. Önceden ayarlanmışsa acil durum için seçtiğiniz kişilere anında konum bilginiz gönderiliyor. Cihazı tekrar normal hale döndürmek için kimliğinizi şifrenizle doğrulamanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Yeni ayar ilk önce Twitter kullanıcıları tarafından iOS 11 genel beta sürümünde keşfedildi. Özellikle FBI'nın Apple'ı, San Bernardino, California'daki 2015 terörist saldırısında 14 kişiyi öldüren Syed Farook'un kullandığı bir iPhone'un kilidini açmaya teşebbüs etmesinden sonra bu özelliği "cop button ya da polis düğmesi" olarak adlandırdılar.

Olay, geçtiğimiz yıl teknoloji devi ABD hükümeti ile güvenlik ve gizlilik üzerine aşırı duyurulan bir savaş savaşına yol açmıştı.

Tabii ki, Touch ID'yi mahremiyet sebepleri için kullanmak isteyenler için kolay değil ve sürekli kilidi farklı şekillerde açmaktan yorulabilirsiniz. Bununla birlikte, Touch ID telefonunuzdaki şeyleri kendinize saklamak için iyi bir yoldur.