Teknoloji iOS 9′daki Bu Uygulama…

iOS 9′daki Bu Uygulama…

21.05.2015 - 15:04 | Son Güncellenme:

iOS 8 üzerinde tam gaz çalışmaya devam eden Apple, yeni iOS 9'u geliştirmeyi de sürdürüyor. Gelen bilgilere göre iOS 9, ...

iOS 9′daki Bu Uygulama…

iOS 8 üzerinde tam gaz çalışmaya devam eden Apple, yeni iOS 9'u geliştirmeyi de sürdürüyor. Gelen bilgilere göre iOS 9, tasarımsal açıdan iOS 8'e benzeyecek; fakat asıl farklılık, işletim sisteminin getireceği yeni özellikler. Şimdilik söylenti niteliğinde olan bu özelliklere, her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Son gelen söylenti de, işletim sisteminin yeni bir “Home” uygulamasına sahip olacağı. “Home” denince, akıllara ilk olarak cihazın “Home Screen”i geliyor genelde; ancak burada konu farklı. Home, HomeKit tabanlı eşyaları kablosuz olarak iOS’li cihazlardan kontrol etmeyi sağlayacak bir merkez uygulama. “Akıllı eve doğru atılmış ilk adım.” da denilebilir.

Haberin Devamı

Gelen bilgilere göre, akıllı ev sisteminin merkezinde de Apple TV oturacak; yani cihazlar, Apple TV’ye bağlı olacaklar. Uygulamanın, iOS 9'la birlikte gelecek ay San Fransisco’da gerçekleştirilecek olan WWDC 2015'te tanıtılması bekleniyor. Ancak Home’un bitirilmesi ve yayınlanması, gelen bilgilere göre biraz gecikebilir. Beklenene göre HomeKit’in bir diğer ayağı da Siri olacak. Yakın zamanda Türkçe de öğrenen kişisel asistanımızı kullanarak da, Apple’ın HomeKit partnerlerinin desteklenen ürünlerini kontrol etmek ve yönetmek mümkün olacak kısacası. Elbette bunun ve tüm sistemin oturması için biraz zaman geçmesi gerekecek. Hâlihazırda kullanılan iOS 8'in en farklı özelliklerinden biri olan ve WWDC 2014‘te ortaya çıkan Health uygulamasının tanıtımını aşağıdan izleyebilirsiniz.