Teknoloji iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

22.09.2014 - 17:02 | Son Güncellenme:

Apple'ın ilk "phablet'i" iPhone 6 Plus'ı her yönüyle test edildi. Ancak büyük olan iPhone 6 Plus'ın iPhone 6'ya göre daha çabuk kırılması dikkat çekti.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plusı yakından görün

Apple'ın yeni amiral gemisi 4.7 inç'lik iPhone 6 ile eş zamanlı olarak gelen iPhone 6 Plus, sonunda karşımızda. 5.5 inç'lik ekranıyla iPhone tarihinde eşsiz bir yere sahip olan cihaz, phablet (cep telefonu ve tablet karışımı) kategorisinde değerlendiriliyor. Henüz Türkiye'ye gelmeyen iPhone 6‘ların yurtdışında testlerine başlandı. Ancak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ise dayanıklılık testlerini geçemedi.

5.5 inç'lik Samsung Galaxy Note 2 gibi Android cihazlardan bu boyut tanıdık gelse de, Apple cihazları arasında bu büyük bir yenilik. Bugüne kadarki Apple cihazlarının sadece iki farklı boyutu vardı: 3.5 inç'lik ilk nesil iPhone'lar, ve daha sonraları çıkan 4 inç'lik modeller.

Donanımsal özellikler ve tasarım açısından, iPhone 6 Plus ile iPhone 6 arasında büyük bir fark yok. En büyük fark elbette boyutu. Yine de sadece kendinde bulunan bazı özelliklere sahip. Full HD ekrana sahip ilk iPhone olmasının yanında, büyük boyutundan dolayı sahip olduğu pil de doğal olarak daha büyük.

Her iki cihaz da A8 64-bit işlemci, 1GB RAM, M8 motion coprocessor ve 8MP arka kameraya sahipler. Ama kamera açısından da küçük bir fark var. iPhone 6 Plus'ın kamerası OIS (optik imaj stabilizasyonu) özelliğinden faydalanırken, iPhone 6 EIS (elektronik imaj stabilizasyonu) kullanıyor.

Haberin Devamı

iPhone 6 düşme testini geçemedi! Her yeni çıkan telefon modelinden sonra yapılması artık gelenek haline gelmiş iPhone düşürme testi videoları internete düşmeye başladı. Henüz Türkiye'ye satışına başlanmayan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ise dayanıklılık testlerini geçemedi.

HANGİSİ DAHA KÖTÜ?

Çekilen videolarda bir kaç düşmeyle ekranı çatlayan yeni iPhone'ların eski modellere göre daha hassas olduğu görüldü. Ekranı daha büyük olan iPhone 6 Plus'ın iPhone 6'ya göre daha çabuk kırılması dikkat çekti.

İLK iPhone'u aldı, canlı yayında düşürdü!