Teknoloji iPhone 8 maliyeti yüzünden son derece pahalı olacak

iPhone 8 maliyeti yüzünden son derece pahalı olacak

07.08.2017 - 17:32 | Son Güncellenme:

iPhone 8'in fiyatı hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Foxconn başkan yardımcısına göre iPhone 8, tasarımında oluşan yüksek maliyetler sebebiyle son derece pahalı olacak.

iPhone 8 maliyeti yüzünden son derece pahalı olacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, geçtiğimiz hafta HomePod yazılımının ilk sürümünü piyasaya sürmüş ve meraklı geliştiricilerin kodları açıp incelemesine izin vermişti. HomePod yazılımı sayesinde ise en son iPhone 8’deki Face ID özelliğinin gelişmiş fonksiyonları ortaya çıkmıştı.

Şimdiyse Foxconn başkan yardımcısına göre iPhone 8, maliyeti yüzünden ucuz olmayacak. Ayrıca üst tarafta bulunan girintiyle oluşturulan 'özel' tasarım OLED ekranın verimliliği en fazla %60 olabiliyor.

Ayrıca, görüntüler net olmasa da, yeni bir iPhone 8 rengi çevrim içi olarak göründü. Her zamanki siyah ve beyaza ek olarak, fotoğraflarda bir de bakır altın renk bulunuyor.

Sosyal paylaşım sitesi Weibo'ya gönderilen bir mesajda, Apple'ın alışılmadık biçimde şekillendirilmiş OLED ekranının veriminin yalnızca %60 olduğu ve üniform olmayan boyuta göre kesimin zor olduğu da söylendi.

Haberin Devamı

iPhone 8 maliyeti yüzünden son derece pahalı olacak

Son fotoğrafta ise Foxconn tesisinde çekilmiş yeni iPhone modelleriyle dolu bir kutu gösteriliyor. iPhone 8'de parmak izi okuyucu cihazın arkasında yer alan Apple logosunun hemen altında bulunuyor. Daha önce gelen sızıntılar da parmak izi okuyucunun cihazın arkasına yerleştireceğini söylüyordu.

Weibo'dan gelen doğrulanmamış fotoğraflar, iPhone 8 için olası bir yeni rengi tasvir ediyor. Bunların, gerçek sızıntı olup olmadığı veya sadece üçüncü parti kişiler tarafından yapılan prototipler olup olmadığı belli değil. Prototip olsalar bile, daha önce çıkan sızıntılarla büyük oranda benzerlik gösteriyor.