Apple iPhone 8 Plus mı yoksa Samsung Galaxy Note 8 mi? Hangisinin kamerası daha iyi?

iPhone 8 Plus mı yoksa Samsung Galaxy Note 8 mi? Hangisinin kamerası daha iyi?

28.09.2017 - 11:43 | Son Güncellenme:

iPhone 8 Plus ve Samsung Galaxy Note 8'in kameraları ayrıntılı bir şekilde test edildi. Videoda iki telefonun da arasındaki farkları gözlemleyebilirsiniz. Peki iPhone 8 Plus'ın mı yoksa Samsung Galaxy Note 8'in mi kamerası daha iyi?

iPhone 8 Plus mı yoksa Samsung Galaxy Note 8 mi Hangisinin kamerası daha iyi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bu yıla damgasını vuran iki amiral gemisi iPhone 8 Plus ve Samsung Galaxy Note 8'in kameraları Phone Arena ekibi tarafından hazırlanan bir video da karşı karşıya getirildi. iPhone 8 Plus'ın mı yoksa Samsung Galaxy Note 8'in mi daha iyi video çektiği görüntülerden belli oluyor.

Her iki telefonunda sırtında ana, geniş açılı bir kamera ve 2x optik yakınlaştırmaya izin veren, geçici olarak "telefoto" olarak adlandırılan bir objektif ile çift kamera sistemi geliyor. Her ikisinde de ana kamera optik görüntü sabitleme (OIS) yaparken ikincil tele objektif sadece Note 8'de OIS'e sahip.

iPhone 8 Plus mı yoksa Samsung Galaxy Note 8 mi Hangisinin kamerası daha iyi

iPhone 8 Plus, f/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 MP'lik OIS destekli ana kameraya ve f/2.8 diyafram açıklığında 12MP'lik telefoto ikincil bir kameraya sahip. İkinci telefoto kameranın OIS desteği yok .Galaxy Note 8'in ise arka kamerası f/1.7 diyafram açıklığına ve 12 MP çözünürlüğe sahipken ikincil arka kemara f/2.4 diyafram açıklığı ve 13 MP çözünürlüğüne sahip.

Video da 2x optik yakınlaştırma yapıldığı zaman iPhone 8 Plus'ın ikinci kamerasında OIS desteğinin olmadığından titreşimler kendini belli ediyor. Note 8'de ikincil kamerada OIS desteğine yer verildiğinden böyle bir sorunla karşılaşılmıyor.