Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus Türkiye'de ne zaman satışa çıkıyor?

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus Türkiye'de ne zaman satışa çıkıyor?

03.10.2017 - 14:07 | Son Güncellenme:

Apple, 12 Eylül'de yeni iPhone modellerini kullanıcılara sundu. Şimdiyse iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı resmi olarak açıklandı.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus Türkiyede ne zaman satışa çıkıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın Türkiye satış tarihi sonunda belli oldu. Kısa bir süre önce ABD'de başta olmak üzere yurt dışında bazı ülkelerde satışa sunulan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, 20 Ekim'de Türkiye'de satışa sunulacak.

A10 Fusion işlemciye göre yüzde 25 daha hızlı olan A11 Bionic işlemciden güç alan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, hızıyla dikkat çekiyor. Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ıun fiyatları hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

iPhone 8 serisinin ön ve arka tarafı cam. Apple, bu iki telefonda ekran boyutunu değiştirmese de, True Tone teknolojisini getiriyor.

iPhone, ARKit ile Oyun deneyimine interaktif yeni bir boyut kazandırmayı planlıyor. iPhone 8 Plus'in portre modu ile çekilen fotoğraflarda sonradan da aydınlatma ayarları dinamik olarak değiştirilebilecek.

Haberin Devamı

Altı çekirdekli A11 Bionic işlemciyle gelen cihazlar suya ve toza karşı dayanıklı. Arka panelde camı tercih eden Apple, yeni telefonlarına iPhone 7’den yüzde 25 daha fazla ses veren hoparlörler yerleştirmiş. İşlemci A10'a göre 6 kat daha hızlı. GPU 3 boyutlu uygulamalarla uyumlu.

iPhone 8 Plus, “Portrait Lightning” adını taşıyan yeni bir kamera moduyla geliyor. İstediğini ışıklandırma efektini kullanabileceksiniz. Bu arada fotoğrafların üzerinde hiç oynanmadı.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile 4K 60 FPS video kaydı yapılabilecek. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, şirket tarafından tasarlanan video kodlayıcısıyla daha hızlı çerçeve oranları vadediyor. Apple iPhone 8 Plus ile artırılmış gerçeklik sahasına da giriş yapıyor. Her bir iPhone AR için ayarlandı.