Apple iPhone 8'in 3D yüz tarayıcısı gece karanlığında bile çalışacak

iPhone 8'in 3D yüz tarayıcısı gece karanlığında bile çalışacak

22.08.2017 - 17:23 | Son Güncellenme:

iPhone 8'in 3D yüz tarayıcısının düşük ışık koşullarından dahi çalışabileceği söyleniyor. iPhone 8'in bir kullanıcının yüzünü tarayabilme yeteneğine sahip ön ve arkasında sofistike 3B sensörler içerdiği ifade ediliyor.

iPhone 8in 3D yüz tarayıcısı gece karanlığında bile çalışacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Wall Street Journal'a göre iPhone 8’de bulunması beklenen 3D tarayıcı karanlık ortamlarda dahi yüzünüzü algılayabilecek ve sorunsuz bir şekilde çalışacabilecek.

Yine rapora göre, Apple başarılı bir şekilde 3D yüz tanıma teknolojisini iPhone’lara uyguladıktan sonra, Touch ID’de olduğu gibi Android üreticiler de parmak izi tarayıcıdan yavaş yavaş uzaklaşarak 3D yüz algılama teknolojisine geçecek.

Galaxy S8'de gördüğümüz gibi, kamera ile kaydedilen 2D görüntüleri analiz eden çok sınırlı yüz tanıma sistemlerini kullanmak yerine, iPhone 8'in "yapılandırılmış ışık" adı verilen özel bir sensörü kullandığı söyleniyor.

Kızılötesi verici, kişinin yüzüne veya başka bir hedefe binlerce küçük nokta püskürtüyor. Yüzeyden sıçradığında, ışık kızılötesi bir alıcıyla toplanacak. Işığın geriye gitmesi gereken süreyi ölçerek, telefon, kendisi ile taranan her nokta arasındaki mesafeyi hesaplayarak, gerçek zamanlı olarak herhangi bir nesneye 3 boyutlu bir örgü oluşturmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

Raporda şöyle deniyor: "Yapısal ışık olarak bilinen derinlik algılama teknolojisi, bir cisim veya yüz üzerinde bir kızılötesi nokta bulutu püskürtür. Bu alan noktalarındaki bozulmaları okuyarak, kamera çok doğru derinlik bilgisini toplar. Telefonun kamerası kızılötesi görebiliyorken ancak insanlar bunu yapamazsa, böyle bir sistem telefonun karanlık ortamda açılmasına izin verebilir."

Bu, Bloomberg'ten Mark Gurman'ın iPhone 8'in 3D tarayıcısının Touch ID'den daha fazla algılama noktası kullanacağını ve Apple'ın mevcut parmak izi tarama çözümünden daha güvenli ve güvenilir hale getireceğini söylediği yakın tarihli bir raporla paralellik taşıyor.

Gurman şunları yazdı: "Sensörün hızı ve doğruluğu bu özelliğin merkez noktalarıdır. Bir kullanıcının yüzünü tarayabilir ve birkaç yüz milisaniyede iPhone'un kilidini açabilir."


Qualcomm yakın zamanda, yüzleri de içeren nesnelerden derinlik bilgisi çıkarabilen Spectra görüntüleme sistemini duyurdu. Qualcomm'un bu teknolojisi, 2018 Android cihazları için yaklaşan Snapdragon işlemcilerine dahil edilecek.

Haberin Devamı

iPhone 8 için 3B algılayıcı, cihazın yüze yakın olmasının ötesinde bir masaya düz olarak yerleştirilmesi gibi tek açılı olarak bile çalışabilir. Sensörün Apple Pay ödeme işlemlerinin yetkilendirilmesi için kullanılacak kadar güvenli olduğu söyleniyor. Bunun amacı Touch ID parmak izi tarayıcısını tamamen değiştirmek.