Apple iPhone 8'in arkasındaki cam panelin tamiri ekranından daha pahalı

iPhone 8'in arkasındaki cam panelin tamiri ekranından daha pahalı

25.09.2017 - 16:22 | Son Güncellenme:

Apple, kısa süre önce iPhone 8 ve iPhone X modellerini kullanıcılara sundu. Bildiğiniz üzere iPhone 8'in arka paneli özel tasarım bir cam malzemeden oluşuyor. Şimdiyse iPhone 8'in arka taraftaki cam panelinin ekranından daha pahalı olduğu ortaya çıktı.

iPhone 8in arkasındaki cam panelin tamiri ekranından daha pahalı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın yeni çıkardığı iPhone 8, Apple'ın son birkaç iPhone'una benziyor olabilir ancak cihazın arkasında önemli bir malzeme tasarım değişikliğine işaret ediyor. Özellikle, iPhone 8, kablosuz şarjı kolaylaştırmak için arka tarafta özel cam bir panele sahip. Görünüşte hoş bir özellik ancak iPhone 8'i yere düşürdüğünüzde daha fazla hasar görmesine neden olabilir. Üstelik bu cam panelin tamiri de epey pahalı.

Appleinsider’ın raporuna göre telefonun arka panelindeki camın değişmesi için AppleCare+ müşterilerinden talep edilen ücret 99 dolar. iPhone 8’in ekranı için istenen ücret ise sadece 29 dolar. Ancak bu fiyat telefonların yalnızca ilk iki kez kaza sonucu hasar gördüğü durumlarda geçerli. Üçüncü kez olursa bu fiyat iPhone 8 için 349 dolar, iPhone 8 Plus için ise 399 dolara kadar çıkıyor.

Haberin Devamı

Şüphesiz, eğer üç kez paramparça olmuş bir cam tecrübe ederseniz, ağır bir vakaya yatırım yapabilir ya da kullanırken çok daha temkinli davranmaya başlamak isteyebilirsiniz.

Bu arada AppleCare+ iPhone 8 modelleri için 129, iPhone X için 199 dolar.