Apple iPhone 8'in gerçek ismi ne olacak? iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 8'in gerçek ismi ne olacak? iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak?

04.09.2017 - 15:36 | Son Güncellenme:

Apple 12 Eylül’de üç yeni iPhone modeli tanıtacak: Bunlar arasında en merak edileni şüphesiz iPhone 8. Peki 12 Eylül’de tanıtılacak iPhone 8'in gerçek ismi ne olacak? iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 8in gerçek ismi ne olacak iPhone 8in fiyatı ne kadar olacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, 12 Eylül 2017'de en son iPhone'larını açığa çıkaracak bir etkinlik düzenleyecek. Teknoloji devi, iPhone'un 10. yıldönümünü kutlamak için, amiral gemisi iPhone'un özel bir sürümü (iPhone 8) üzerinde uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor.

Birçok kişi bu telefonun adının iPhone 8 olacağını söylese de yeni sızıntılar, iPhone X'in en olası isim olduğunu ve X rakamının 10 rakamını Roma rakamlarıyla temsil ettiğini öne sürüyor.

"iPhone X" ismi, Apple'ın olağan sıralı güncellemelerinden farklı olarak 10. yıldönümü sürümünün öne çıkmasını sağlıyor.

Hollanda merkezli bir web sitesi olan iCulture‘ın haberine göre Apple’ın bundan sonraki en önemli ürünü iPhone 8 değil iPhone X olacak. Bu iddianın temelini güvenilir bir kaynağa dayandıran iCulture bilginin Apple tarafından Cupertino’da kendilerine aktarıldığını söylüyor. iCulture’ın bahsedilen kaynağı daha önce de 10.5 inçlik iPad Pro konusunda haklı çıkmıştı.

Haberin Devamı

9to5mac ise diğer iki telefonun daha önce söylendiği gibi iPhone 7 ve iPhone 7s Plus'ın isimleri olmaksızın iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olarak adlandırılacağını belirtti. Ancak 9to5mac, 10. yıldönümü için olan cihazın iPhone X yerine iPhone Edition olarak adlandırılacağını iddia ediyor.

Apple, 12 Eylül'de Cupertino, California'da yeni kurulan karargahında bir etkinlik düzenleyerek, iPhone X'i duyuracak. Yeni telefonun ön siparişe 15 Eylül Cuma gününden itibaren sunulacağı ve en geç 22 Eylül'de raflara çıkacağı söyleniyor.

Bazı raporlar, Apple'ın bir sonraki cihazının en pahalı iPhone olacağını ve ilk kez 1.000 doları aşacağını öne sürüyor. Kaynak, yüksek fiyat etiketinin sebebinin bir kısmının mevcut iPhone'larda kullanılan LCD ekranın iki katı kadarına mal olacak OLED ekran olduğunu söyledi.