Apple iPhone 8'in kablosuz şarj özelliği çok da hızlı olmayabilir

iPhone 8'in kablosuz şarj özelliği çok da hızlı olmayabilir

28.08.2017 - 16:39 | Son Güncellenme:

Apple'ın kısa süre sonra açığa çıkacak iPhone 8 modeliyle ilgili çeşitli söylentiler gün geçtikçe artıyor. Son rapor, iPhone 8'deki kablosuz şarj işleminin çok hızlı olmayabileceğini belirtiyor.

iPhone 8in kablosuz şarj özelliği çok da hızlı olmayabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yeni iPhone'larla ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Çinli sosyal medya ağı Weibo'da iPhone 8, iPhone 7s, iPhone 7s Plus'a ait olduğu ileri sürülen kablosuz şarj panelinin fotoğrafı yayınlanmıştı. Son raporlara göre iPhone 8'in kablosuz şarj işlemi çok hızlı olmayabilir.

Macotakara gelen bir sızıntıya göre iPhone 8 Qi kablosuz standartlarını kullanacak ancak Qi 1.2'nin 15 watt'lık enerji aktarımını gerçekleştirmeyecek. Bunun yerine Apple'ın bildirdiğine göre, maksimum 7,5 watt çıkışa sahip olan standart kablosuz aktarım kullanılacak. Yani iPhone 8 neredeyse yarı yarıya daha düşük bir standardı destekliyor.

iPhone 8in kablosuz şarj özelliği çok da hızlı olmayabilir

iPhone 8'de de aşırı ısınmanın önüne geçmek için daha eski bir Qi standardı benimsenmiş olabilir. Diğer yandan kablosuz şarj özelliğinin kutudan hazır olarak çıkmayacağı söyleniyor. Apple'ın bir iOS güncellemesiyle özelliği aktif hale getireceği belirtiliyor. Ayrıca üçüncü taraf kablosuz şarj aksesuarları için de bir MFI programı başlatılabilir.

Haberin Devamı

iPhone 8'in 5.8 inçlik OLED ekrana sahip olacağı söyleniyor. Nu nedenle yaklaşık 3000 mAh'lik bir iPhone 7 Plus benzeri bataryayla karşılaşabiliriz. 7.5 watt'lık şarj dolumu ise geceden sabaha kadar elbette yeterli olacaktır. Telefonunu hızlı şarj etmek isteyen Apple kullanıcıları, muhtemelen kablosuz şarjın yerine kablolu şarjı tercih edecek.