Apple iPhone ve iPad için iOS 11.4 beta 3 artık kullanıma hazır

iPhone ve iPad için iOS 11.4 beta 3 artık kullanıma hazır

02.05.2018 - 10:14 | Son Güncellenme:

iOS 11.4 nihai sürümüne yaklaştıkça, daha az sayıda yeni özellikler içeren beta sürümü oluşturuluyor. iOS 11.4 beta 3, bazı iyileştirmelerle kullanıma sunuldu.

iPhone ve iPad için iOS 11.4 beta 3 artık kullanıma hazır

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İkinci geliştirici beta sürümünden iki hafta sonra, Apple test için iOS 11.4 beta 3'ü kullanıma sundu. iOS 11.4, AirPlay 2 ve iCloud'daki Mesajlar gibi yayınlanmamış özellikler içeriyor. Ayrıca iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için yeni duvar kağıdı da var.

Yaklaşık 230MB'lık güncelleme ile iOS 11.3'te test edilen ama geri çekilen iCloud üzerinden iMessage özelliği test edilmeye başlandı. İki adet HomePod‘u aynı anda stereo olarak çalıştırmaya imkan sağlayan AirPlay 2 desteği sisteme eklendi. AirPlay 2 sayesinde Bluetooth hoparlörlerinize aynı anda tek bir sesi aktarabileceksiniz.

iPhone ve iPad için iOS 11.4 beta 3 artık kullanıma hazır

3D Touch ile ilgili bir hata düzeltildi. Birçok kullanıcı daha önce cihazlarını açtıktan hemen sonra Ana ekranda 3D Touch ile ilgili bazı sorunlar bildirmişti. Ancak en yeni beta sürümünde bu sorun ortadan kaldırıldı.

Haberin Devamı

Performans açısından, ikinci ve üçüncü betalar arasında gerçek bir değişiklik yok. GeekBench kullanılarak yapılan bir test, en son sürümün son zamanlardan biraz daha yavaş olduğunu gösterdi. Ancak büyük ölçüde düzensiz bir şey yok.

Üçüncü betada pil ömrüyle ilgili değişiklikler henüz bilinmiyor. Değişmesi de pek mümkün değil gibi. iPhone X, pürüzsüz bir şekilde çalışıyor ve beklendiği gibi pil bir gün gidiyor.