Teknoloji iPhone X, OLED ekran yanma testinden tam not aldı

iPhone X, OLED ekran yanma testinden tam not aldı

04.01.2018 - 16:04 | Son Güncellenme:

iPhone X, Galaxy Note 8 ve Galaxy S7 Edge üzerinde OLED ekran yanma testi yapıldı ve en iyi performansı iPhone gösterdi.

iPhone X, OLED ekran yanma testinden tam not aldı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, ilk kez bir iPhone modelinde Samsung’tan sağladığı OLED ekranları kullandı. Geçtiğimiz günlerde ise OLED ekranlarda karşımıza çıkma ihtimali olan ekranda yanma sorunu hakkında bir açıklama yaptı. “Uzun süreli kullanım sonucunda OLED ekranlarda hafif görsel değişiklikler görülebilir. Bu da beklenen bir davranış olup ekranda görüntünün silik bir imgesinin gösterildiği, “ekran yanması” sorunu yaşanabilir." dedi.

Güney Koreli bir web sitesi olan Cetizen ise kısa bir süre önce ekran yanma sorununu iPhone X, Galaxy Note 8 ve Galaxy S7 Edge cihazları üzerinde test etti. Yapılan testte bütün cihazlarda aynı görsel 510 saat boyunca açık ve en yüksek parlaklıkta tutuldu. 510 saatlik testin sonucunda yanma ihtimali düşük olsa bile en kötü performansı gösteren cihaz Galaxy Note 8 oldu. 3 telefonunda OLED ekranını Samsung’un üretmiş olmasına rağmen aralarında en iyi performansı gösteren cihaz ise iPhone X oldu.