Apple iPhone X, Samsung ve LG'nin ana vatanı Güney Kore'de dakikalar içinde tükendi

iPhone X, Samsung ve LG'nin ana vatanı Güney Kore'de dakikalar içinde tükendi

20.11.2017 - 10:46 | Son Güncellenme:

iPhone X, Samsung ve LG’nin ana vatanı olan Güney Kore'de 3 dakika içinde tükendi. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ise 20 dakikada tükenmişti.

iPhone X, Samsung ve LGnin ana vatanı Güney Korede dakikalar içinde tükendi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Güney Kore, Samsung ve LG'nin ana vatanı. Ülkedeki mobil operatörlerden SK Telecom, iPhone X stoklarının ön siparişin başlamasından sonra 3 dakika içinde tükendiğini belirtti. Özellikle gümüş rengi sadece bir dakika içinde tükendi. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, 20 dakikada tükenmişti.

Güney Kore'de 64GB iPhone X, 999 dolar yerine 1.237 dolar karşılığında fiyatlandırılıyor. Bu, Güney Kore'de hızlı satmanın daha ilginç olmasını sağlıyor. Analistlerin SK Telecom’un stoklarında kaç adet iPhone X olduğunu bilmiyor. Ancak Apple’ın Güney Kore’ye 150 bin civarında iPhone X gönderdiği tahmin ediliyor. Ve tüm bunlar Samsung ve LG'nin arka bahçesinde gerçekleşiyor.

iPhone X için verilen teslimat süreleri pek çok ülkede 2-3 haftaya indi. Bu da üretim konusunda yaşanan sorunların büyük ölçüde aşıldığı şeklinde değerlendirilebilir. Analistler, Apple’ın kasım ayının ilk hafta sonunda tüm dünyada 9 ila 12 milyon iPhone satmış olduğunu tahmin ediyor.

Haberin Devamı

iPhone X, Türkiye'de 24 Kasım'd satışa çıkıyor. Cihazın başlangıç fiyatı ise 6099 TL.

Bu arada Güney Kore'de yaşadığımız maceraları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.