Apple iPhone X, tüketicileri memnun etmede iPhone 8 ve Galaxy S8'in gerisinde kalıyor

iPhone X, tüketicileri memnun etmede iPhone 8 ve Galaxy S8'in gerisinde kalıyor

06.12.2017 - 17:53 | Son Güncellenme:

Apple, iPhone X'i şu ana kadarki en iyi cihazı olarak satışa sundu. Ancak Consumer Reports’un anketine göre iPhone X, tüketicileri memnun etme konusunda kendisiyle aynı anda piyasaya sürülen iPhone 8 ve rakibi Galaxy S8'den geri kalıyor.

iPhone X, tüketicileri memnun etmede iPhone 8 ve Galaxy S8in gerisinde kalıyor

Melissa Erdinç/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, iPhone X’in kendi klasmanında en iyisi olabilmesi için çok çalıştı. HD bir Retina ekran, A11 Bionic işlemci, gelişmiş bir kamera ve Face ID teknolojisini bize sunan TrueDepth teknolojisi.

Cihaz için sürekli övgüler gelirken, tüketici raporlarına göre cihazın bazı kusurları var. Ancak yine de iPhone 8 ve rakibi olan Samsung Galaxy S8'den daha çok talep gördü. Görmeye de devam ediyor.

Dayanıksızlığıyla ilgili yapılan testlerde cam gövdeye sahip olmasına rağmen iPhone X'in beklenenden daha sağlam olduğu görüldü. Cam gövdesinin 10 ila 20 düşürmeye kadar kırılmamış olmasına rağmen cihaz, tüketici raporlarında bu konuyla ilgili çok fazla şikayet aldı.

Batarya ömrü çok daha iyi olmalıydı

Tüketici raporlarındaki bir diğer şikayet ise pil ömrünün daha uzun olabileceğiyle ilgiliydi. Konum servisleri açık, mobil veri bağlantısı sürekli kullanımda ve ekran parlaklığı maksimum seviyede açıkken iPhone X, 19 saat pil ömrüne sahip. Yapılan karşılaştırmalarda iPhone 8 19.5 saat, iPhone 8 Plus 21 saate kadar pil ömrüne sahip. iPhone X’a rakip olarak gösterilen Galaxy S8’in pil ömrü ise 26 saat. 19 saatlik pil ömrü günlük kullanım için yeterli dahi olsa iPhone X gibi bir cihazdan pil ömrü konusunda rakiplerinden daha ön planda olması bekleniyordu.

Haberin Devamı

Sadece “yenilikçi” bir cihaz

Consumer Reports’a göre iPhone X’un mükemmel bir kamera ve güzel bir ekrana sahip yenilikçi bir cihaz olduğu fikri şikayetlere rağmen değişmiş değil. Yapılan testlerde iPhone X kamerası çok yüksek puanlar alıyor fakat yinede eksikliklerinin bir sonucu olarak cihazın iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’tan daha düşük bir seviyede olduğunu gösteriyor.

Her şeye rağmen Apple'ın sunduğu özelliklerle en yenilikçi cihazı olan iPhone X'i siz olsanız satın alır mıydınız?