Apple iPhone X'in bataryası kaç mAh? iPhone X kaç mAh batarya ile gelecek?

iPhone X'in bataryası kaç mAh? iPhone X kaç mAh batarya ile gelecek?

26.09.2017 - 13:43 | Son Güncellenme:

iPhone X'un tanıtılmasının ardından en merak edilen detaylardan biri batarya değeriydi. Çünkü etkinlikte bu konuya değinilmemişti. Çin Telekomünikasyon Donanım Sertifikasyon Merkezi (TENAA) kayıtları, iPhone X’te yer alan pilin kapasitesini ortaya çıkardı.

iPhone Xin bataryası kaç mAh iPhone X kaç mAh batarya ile gelecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Çin Sanayi ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı Telekomünikasyon Donanım Sertifikasyon Merkezi (TENAA) ile yapılan bir dosyalama, iPhone X'te 2.4GHz'de saat hızına sahip bir A11 Bionic çip, 3GB RAM ve 2715 mAh pil ile geleceğini gösteriyor.

Elektronik dosyalama işlemine göre iPhone X, 2715 mAh pil içeriyor. Karşılaştırıldığında, iPhone 8 Plus'da 2691 mAh hücre bulunurken, küçük olan iPhone 8 ise 1821 mAh pille çalışıyor.

iPhone Xin bataryası kaç mAh iPhone X kaç mAh batarya ile gelecek

iPhone X'teki ekstra kapasite muhtemelen, Apple'ın yeni Face ID yüz tanıma sisteminin belkemiğini oluşturacak. ve TrueDepth derinlik algılama kamerasının gereksinimlerini de karşılaycak.

OLED bileşen olmasına rağmen, iPhone X'daki tam yüze sahip olan 5.8 inç Super Retina ekran, tipik bir iPhone ekranından daha fazla güç çekebilir. iPhone X'e kadar tüm iPhone modellerinde kullanılanlara benzer geleneksel LCD ekranlar, bir arka plan ışığı bireysel pikseller boyunca ışığı itmek için sürekli olarak enerji yayar, bu da daha sonra ekrandaki görüntüleri sunmak için renk değiştirir. Öte yandan, OLED, emissive bir teknolojidir; yani, her bir piksel kendi ışık kaynağıdır. Güç tüketimi ile ilgili olduğu için, siyah bir piksel enerji tüketmez; çünkü enerji kesilir.

Haberin Devamı

Bu ve diğer nedenlerden dolayı, OLED teknolojisi LCD'den daha verimli ancak iPhone X'deki daha büyük format ekran denetleyicisine henüz bilinmeyen ince ayarlar yüzündne iPhone 8 Plus'dan daha fazla güç çekiyor olabilir.

Buna ek olarak, TENAA belgelerinde 2.4GHz'de saat hızına sahip A11 Bionik bir çip görülüyor ve iPhone 8 ile 8 Plus ölçütleriyle neredeyse aynı.

Sınırlı sayıdaki bölgede 27 Ekim’de ön siparişe çıkacak iPhone X'un satışları 3 Kasım tarihinde resmen başlayacak. iPhone X'in ülkemize ne zaman ve hangi fiyattan geleceği hala belli değil.