Apple iPhone X'te ekran görüntüsü nasıl alınır?

iPhone X'te ekran görüntüsü nasıl alınır?

14.09.2017 - 16:36 | Son Güncellenme:

Apple, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'i 12 Eylül Salı günü Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu'nda tanıttı. Ancak home düğmesi iPhone X'te artık yok. Peki iPhone X'te ekran görüntüsü nasıl alınacak?

iPhone Xte ekran görüntüsü nasıl alınır

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın dışında Apple Watch Series ve 4K Apple TV'i de tanıttı. Ancak iPhone X'da home tuşu yok. Peki ekran görüntüsü nasıl alınacak?

Eski iPhone’larda ekran görüntüsü almak için home ve güç tuşunu aynı anda basılı tutmanız gerekiyordu. iPhone X ile birlikte artık ekran görüntüsü almak için yeni bir yöntemimiz var.

iPhone X'te bir ekran görüntüsü almak için yan taraftaki güç düğmesine ve ses artırma tuşuna aynı anda basmanız yeterli. Bir süre basılı tuttuktan sonra ekran görüntüsü alırken tanıdık sesi duyacaksınız.

iPhone Xte ekran görüntüsü nasıl alınır

Öte yandan iPhone X'te alınan ekran görüntüleri kesinlikle iyi görünmüyor. Çünkü ekranın üst kısmındaki çentik varsayılan olarak düzenlenmiyor. Kısaca aldığınız ekran görüntüsünün üst kısmında cihazın üzerinde bulunan girinti şeklinde bir boşluk oluyor.