Teknoloji iPhone X'teki fiyat artışı cihaza olan talebi arttırabilir

iPhone X'teki fiyat artışı cihaza olan talebi arttırabilir

20.09.2017 - 16:33 | Son Güncellenme:

Yatırım bankası Morgan Stanley'e göre Apple'ın ürünleri normal ekonomi kanunlarına karşı bağışıklık taşıyor. Morgan Stanley, Apple'ın ürün yelpazesindeki ve diğer fiyat artışlarının talebe zarar vermeyeceğini, bunun yerine ona yardım ettiğini belirtti.

iPhone Xteki fiyat artışı cihaza olan talebi arttırabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın 64 GB giriş modeli iPhone X, 999 dolardan satışa çıkacak, 256GB model ise 1149 dolara mal olacak. Şaşırtıcı bir şekilde, Morgan Stanley, yüksek fiyatların ünitenin talebini artıracağını söylüyor. Morgan Stanley, Apple'ın ürün yelpazesindeki fiyat artışının ve diğer fiyat artışının talebe zarar vermeyeceğini, bunun yerine ona yardım ettiğini belirtti.

Morgan Stanley analisti Katy Huberty, "Yenilik odaklı fiyat artışı, tarihsel olarak Apple talebini engellemekten çok artıyor." dedi. Huberty, "Apple, yüksek kaliteli, yenilikçi ürünleri yüksek fiyatta sunan aspirasyon markası ve sonuç olarak, diğer cihazlar için talebi yönlendiren fiyatların düşüş eğiliminden kurtulduğu gerçek. Aslında, iPhone için talep doğrudan doğruya yüksek fiyatlar, yüksek talep ve tersi." dedi.

Haberin Devamı

Morgan Stanley, Apple müşterilerinin aşırı derecede sadık olduklarını belirtti. "Nisan 2017 AlphaWise US Smartphone anketimize göre, önümüzdeki yıl telefonlarını yenilemeyi planlayan ABD'li iPhone kullanıcılarının yüzde 92'si bir önceki yıl yüzde 86 olan bir iPhone geri satın almayı planlıyor" dendi.

Apple, geçtiğimiz hafta yeni iPhone, iPad ve Apple Watch ürünlerini duyurdu. Uzmanlar amiral gemi telefonlarda yaşanan fiyat artışının tüketici tarafından benimsendiğine de dikkat çekiyor.

iPhone X'in fiyatının ülkemizde 5500-6000 TL arasında olabileceğini belirtelim. Apple, iPhone X'ib fiyatı hakkında resmi bir açıklama yapmadı.