Teknoloji Haberleri İstanbul bilişim kenti olacak

İstanbul bilişim kenti olacak

21.02.2006 - 08:52 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Güngören Belediyesi tarafından Güneştepe Mahallesi’nde yaptırılan "Güneştepe Bilgi Evi"nin açılışında yaptığı konuşmada "Yakın zamanda somut adım atarak kenti bilişim merkezi haline getireceğiz" dedi.

İstanbul bilişim kenti olacak

Topbaş, Güngören Belediyesi tarafından Güneştepe Mahallesi’nde yaptırılan "Güneştepe Bilgi Evi"nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitim alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Üniversiteli 37 bin 500 öğrenci ile 60 bin lise ve ilköğretim öğrencisine eğitim yardımı yaptıklarını anlatan Topbaş, 770 okula uygulamalı eğitim salonu hazırladıklarını, 100 fen, 100 de fizik laboratuvarı yaptıklarını söyledi.

Topbaş, yaşanılan bilişim çağında bilgiye sahip olmanın ve depolamanın yanı sıra bilgiye ulaşmanın da çok önemli olduğunu, bu amaca yönelik olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda her ilçede bilgi evleri ve gençlik merkezleri kurulduğunu kaydetti.

Çocukların bu merkezlerde her türlü bilgiye rahatça ulaşabileceklerini ifade eden Topbaş, bu merkezlerin aynı zamanda ailelerin çocuklarını rahat kontrol edebilecekleri yerler olacağını söyledi. Topbaş, kendisinin de ideal bir Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi projesi çizdiğini belirterek, uygun bir yer bulduğu zaman bu projesini hayata geçireceğini ifade etti.

Bu merkezlerin her mahallede birkaç tane olması gerektiğini dile getiren Topbaş, "İstanbul bilişim kenti olacak. 7-8 aydan beri yürüttüğümüz çalışmalar bir noktaya geldi. Yakın zamanda somut adım atarak kenti bilişim merkezi haline getireceğiz" dedi.

Topbaş, çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmeleri için ailelerin onlara örnek olmasını isteyerek, "Toplumda okuma alışkanlığı yok. Ama bilginin kaynağı kitap. Açacağımız bilgi evi, çocukların yapamadıkları dersler için yardım alacakları, birçok kitaba ulaşacakları merkez olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bilgi evlerinin sayısının artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman da gençleri sokaklardan alarak bilgi toplumuna kazandırma amacıyla bilgi evleri açtıklarını söyledi. Bilgi evlerinde bilgisayar ve internetin yanı sıra tamamen çocuklara yönelik 5 bin kitaptan oluşan kapsamlı bir kütüphane ve etüt salonu bulunduğunu belirten Karaman, ayrıca çocukların ders çalışmasında yardımcı olacak öğretmenler ile psikologların da görevlendirildiğini kaydetti. Karaman, ücretsiz üyelik kartı ile yararlanılabilecek bilgi evinde şimdiden 1500 üyeye ulaşıldığını bildirdi.