Teknoloji İstanbulkart "Akbil" Dönemi Bitiyor Mu?

İstanbulkart "Akbil" Dönemi Bitiyor Mu?

28.06.2013 - 14:28 | Son Güncellenme:

Son birkaç senede, özellikle akıllı telefon dünyasında yaşanan gelişmeler ve akıllı telefonlara olan talep ile teknoloji bambaşaka bir boyut aldı. Örneğin artık telefonlarımız akbil yerine geçebiliyor!

İstanbulkart Akbil Dönemi Bitiyor Mu

Bu alanda ilk adımı atan Turkcell, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen etkinlikte, , şehir hayatındaki teknolojiyi bir tık daha ileri taşımıştı.

Haberin Devamı

Aslında her ne kadar günümüz teknolojisi bu hizmeti vermekten oldukça iler bir noktada da olsa, eksik olan .Aslına bakarsanız bu güne kadar bu hizmeti alamamamızın en büyük sebebinin NFC gereksinimi olması olduğunu söyleyebiliriz. Başka bir deyişle akbil yerine akıllı telefonunuz ile geçiş yapmanız için telefonunuzun şart.

Bir başka konu ise, eğer akbil sistemi biter ve telefonla ödeme sistemine geçiş olursa, muhtemelen hizmet bedelinde artış görüleceği. Hizmet bedelinin artması aslında doğrudan belediye tarafından gelmese de bu hizmeti sağlayacak olan aracıların almak isteyeceği komisyonlar nedeni ile tarifede ufak artışlar görülebilir.

Otobüse binenlerin günde belkide onlarca kez karşılaştığı “akbili olan var mı?” sorusu, bu konudaki ihtiyacı ve telefonla ödeme sisteminin oldukça mantıklı bir hizmet olacağını bizlere gösteriyor. Ancak kısıtlı bir bütçe ile hayatını sürdürmeye çalışanlar için bu hem yeni bir NFC'li telefon ihtiyacı hem de daha fazla ödeyerek yolculuk yapmak anlamına geleceği için bu servis şimdilik pekte mantıklı görünmüyor.

Haberin Devamı

Umarız en kısa sürede bu muhtemel sorunlara makul çözümler bulunarak bu hizmete geçeriz ve artık İstanbul gibi binlerce turistin ziyaret ettiği bir şehirde insanlara neden akbil’in seyahat için tek çözüm olduğunu açıklamak zorunda kalmayız.