Populer Bilim İşte Hibrit Pazarına Ferrari’nin Cevabı!

İşte Hibrit Pazarına Ferrari’nin Cevabı!

06.03.2013 - 13:20 | Son Güncellenme:

789 beygir gücünde ve 12 silindirli bu hibrit canavarın değeri tam 1 milyon Avro!

İşte Hibrit Pazarına Ferrari’nin Cevabı

Şu günlerde herkesin dilinde elektrikle çalışan hibrit araçlar var. Başta ABD ve Avrupa'da olmak üzere birçok hükümet bu konudaki regülasyonlara hız vermiş durumda. Google ve Facebook gibi firmalar çalışanlarının elektrikli araçlar kullanımını özendirmek için kolları sıvamış durumda. Herkesin dilinde hibrit varken akıllarda önemli bir soru var.

Haberin Devamı

Hibrit motorlar ne kadar performanslı?

Tesla Motors'un sahibi Elon Musk, elektrik motorlu araçların performansını benzinli motorlardan çok daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu araçlar hem çok sessiz hem de bildiğimiz fren, debriyaj ve vites sisteminden çok farklı (Arabada vites yok!). Tesla'nın spor modeli 0'dan 100 km hıza 5 sn'nin altında çıkabiliyor. Toyota ve Ford gibi üreticiler hibrit arabalarını bir bir piyasaya sürerken gözler performans araçlarının dev üreticisi Ferrari'ye çevrildi.

LaFerrari 100 km hıza 3 saniye de çıkıyor

Ferrari, LaFerrari adını verdiği yeni hibrit aracıyla hibrit pazarının geleceğin otomobil pazarına büyük şekil vereceğini doğrlar nitelikte bir adım atmış oldu. LaFerrari 0-'dan 100 km hıza 3 saniyede çıkabiliyor. 789 beygir gücünde ve 12 silindirli bu hibrit canavarın elektrik motor gücü ise 160 beygir. Arabanın 1 milyon Avro'dan alıcısıyla buluşması beklenirken, bu muhteşem araca küçük bir dokonuş da Apple'dan gelmiş. Arabanın arka koltuklarına birer tane iPad mini bulunuyor.