Teknoloji İSTE hidrojen yakıtlı araç projesini tanıttı

İSTE hidrojen yakıtlı araç projesini tanıttı

10.04.2019 - 16:02 | Son Güncellenme:

İskenderun Teknik Üniversitesi Hidrojen Teknolojileri Öğrenci Topluluğu, hidrojen enerjisi ile çalışan araç yapım projesini tanıttı. Aracı, hidrojen yakıtı ile havaya sadece atık olarak su buharı bırakacağı belirtildi.

İSTE hidrojen yakıtlı araç projesini tanıttı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen projenin tanıtım toplantısına Oda Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve İSTE Üniversitesi öğrencileri katıldı. İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hakan Demirin proje yürütücülüğünü yaptığı hidrojen yatıklı otomobilin isminin İSTE C-H2 olması planlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Hidrojen enerjisi ile çalışan araç üretmek için harekete geçen İSTE öğrencileri adına sinevizyon destekli sunum yapan Makine Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Ekiz, "İSTE olarak üretteceğimiz araç ile sadece üniversitemizi değil İskenderunu Hatayı ve ülkemizi temsil edebileceğimizi göstermektir. Üzerinde çalışıyor olduğumuz İSTEC-H2 aracıma destek bekliyoruz" dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, "Bölge ekonomimize değer katacak projelerin yanında yer almaya gayret gösteriyoruz. Üniversitemize de her zaman destek olduk. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Çevre dostu olacak

Uzun zamandır kavramsal olarak üzerinde çalışılarak ön tasarım ve prototip aşamasına getirilen İSTEC-H2 isimli hidrojen enerjisi ile çalışacak araç, çevre dostu otomobil olmaya aday olarak dikkat çekiyor. Tasarlanacak ve üretilecek araç, yakıt olarak karbondioksit veya karbon monoksit gibi zehirli gazları ortaya çıkarmadan, sadece su buharı çıkaran ve bu nedenle çevre kirliliği yapmayan, temiz ve güvenilir bir yakıt olarak gelecekte yaygın olarak kullanılması öngörülen hidrojeni kullanacak.