Teknoloji İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci'yi klonlayacaklar

İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci'yi klonlayacaklar

22.05.2017 - 12:48 | Son Güncellenme:

Bilim adamları, ünlü İtalyan sanatçının eserlerinde taradıkları DNA izleriyle Da Vinci’nin genetik haritasını belirleyecek.

İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinciyi klonlayacaklar

Avrupa'da rönesans döneminin mimarlarından İtalyan ressam, mimar, heykeltıraş ve bilim insanı Leonardo Da Vinci'nin genlerini bulmak için ilginç bir çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

The Leonardo Project isimli çalışmada araştırmacılar, ressamın yazdığı kitaplarda, defterlerde, tablolarda ve ekipmanlarında DNA izlerini arayacak. Bulunan genetik şifreler sayesinde Leonardo Da Vinci'nin genetik haritası belirlenmesi ve sanatçının gerçek göz rengi, ten rengi, saç şekli, ağırlığı, boyu ve yüz şekli tespit edilmesi hedefleniyor.

Uzmanların bu sayede Vinci'nin beslenme tarzı, sağlığı ve kişiliği hakkında bilgiler elde edebileceği belirtiliyor. Teknoloji hakkında haberler yayımlayan Gizmodo'ya konuşan projenin genetik mühendislerinden Rhondo Roby ise resimlerde Da Vinci'ye ait genetik materyaller olabileceği ancak bu materyalleri eserlere zarar vermeden çıkarmanın zor olabileceğini söylüyor. Da Vinci için düzenlenen proje insan klonlamaya kapı açıyor. Projeyi gerçekleştiren bilim insanları şu an insan kopyalamak gibi bir amaçlarının olmadığını söylüyor. Ancak Utah Üniversitesi bulunan genlerle sanatçının DNA dizilişinin kopyalanabileceğini ileri sürüyor.