Teknoloji Jason Bourne’un Yeni Fragmanı Yayınlandı

Jason Bourne’un Yeni Fragmanı Yayınlandı

21.04.2016 - 14:02 | Son Güncellenme:

Matt Damon’ın süper ajan filmi Jason Bourne bu yaz tekrar sinemalara geliyor. Filmin adı kendinden öncekilerin aksine sadece Jason Bourne.

Jason Bourne’un Yeni Fragmanı Yayınlandı

Filmin ilk fragmanında Damon’ı çölde toplanan muhtemel bir dövüş kulübünde kavga ederken görüyoruz. Daha sonra odasında geçmişini düşünürken buluyoruz. Zaten Jason Bourne’unda ilgi çekici yanı geçmişini kovalaması.

Haberin Devamı

Daha önceki üç film sayesinde bu eski gizli ajanın hafızasını geri kazandığını biliyor. Fakat Julia Stiles’ın filmin fragmanında dediği gibi herşeyi hatırlamak her şeyi bildiğin anlamına gelmiyor. Yeni filmi de eski üçlemenin gözü pek yönetmeni Paul Greengrass yönetiyor.

Bu film biraz farklı bir politik bakış açısı ile beraber serinin 2002 yılında gösterime çıkan The Bourne Identitiy filmine benziyor. Bir karakterin ağzından çıkan “Hacklendik. Bu seferki Snowden olayından bile büyük olabilir.” Cümlesi ile film içerisindeki bu hava izleyicilere yansıtılıyor. Filmin içerisinde eski filmlere bazı göndermelerde yer alıyor.

Serinin bir de çok sevilmeyen dördüncü filmi bulunuyor. Jeremy Renner’ın başrolünde oynadığı The Bourne Legacy hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden oldukça kötü not almıştı. Filme adını veren karakterin filmde yer almaması yönetmenin Tony Gilroy olması filmin sevilmemesinin nedenlerinin en başında yer alıyor.

Haberin Devamı

Son yılların ajan filmleri arasında başyapıt olarak kabul edilen Bourne serisini izlememiş olanların hala vakitleri var. Film 29 Temmuz’da gösterime girecek. Universal Pictures bu yıl btmeden 4K Blu-Ray disklerinin satışa çıkacağını açıkladı ancak kesin bir tarih henüz yok. Filme adını veren karakterin filmde yer almaması ve yönetmenin Tony Gilroy olması filmin sevilmemesinin nedenlerinin en başında yer alıyor.