Teknoloji Jeff Bezos robot köpeğiyle yürüyüşe çıktı, sosyal medya karıştı

Jeff Bezos robot köpeğiyle yürüyüşe çıktı, sosyal medya karıştı

21.03.2018 - 10:22 | Son Güncellenme:

Jeff Bezos, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafla yeni köpeğini tanıttı. Paylaşımının ardından sosyal medyanın gündemine oturan köpek ise Boston Dynamics'in SpotMini adlı robotu.

Jeff Bezos robot köpeğiyle yürüyüşe çıktı, sosyal medya karıştı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, yine Amazon'un altı ayda bir periyodik olarak düzenlediği MARS konferansına katıldı. Ancak bu sefer yanında biri daha vardı: Robot köpeği. Bezos'un Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafta yanında Boston Dynamics'in SpotMini adlı robot köpeği de yer alıyor.

Boston Dynamics'in geçtiğimiz Kasım ayında tanıttığı robot köpek SpotMini, robotik kolu yardımıyla kapıları da açabiliyor. Ayrıca şirketin ürettiği en sessiz robot ve nesneleri alıp size getirebiliyor.

Amazon'un yıllık MARS konferansı, makine öğrenimini, ev otomasyonunu, robotik ve uzay keşiflerini keşfetmeyi amaçlıyor.

Amazon, dünyanın piyasa değeri en yüksek ikinci şirketi oldu

ABD'li e-ticaret devi Amazon, Google'un ana kuruluşu Alphabet'i geçerek dünyanın piyasa değeri en yüksek ikinci şirketi oldu. New York borsasında işlem gören Amazon'un hisseleri yüzde 2,7 artış gösterirken, borsanın kapandığı saatte şirketin piyasa değeri 768 milyar dolar oldu. Öte yandan, Google'ın ana kuruluşu olan Alphabet'in hisseleri bugün yüzde 0,4 düşüş gösterdi ve firmanın piyasa değeri 761 milyar dolara geriledi. Bu sonuçla, Amazon, Alphabet'i geçerek dünyanın piyasa değeri en yüksek ikinci şirketi konumuna yükseldi. ABD'li teknoloji devi Apple ise 889 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Amazon hisselerindeki artışın ardından şirketin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Bezos'un da kişisel servetinde artış görüldü. Dünyanın en zengin kişisi konumunda bulunan ve Amazon hisselerinin yaklaşık yüzde 17'sine sahip olan Bezos servetine bugün 3,3 milyar dolar daha kattı. Böylece, Forbes'un "Gerçek Zamanlı Dünyanın Milyarderleri Listesine" göre, Bezos'un serveti 131,1 milyar dolara yükseldi.