Populer Bilim Jobs'un anısına iFeng!

Jobs'un anısına iFeng!

06.02.2012 - 13:30 | Son Güncellenme:

Steve Jobs'u "anıyoruz" diyerek iFeng isimli bu "şeyi" satmak istediler... İşte Çin'in son numarası.

Jobsun anısına iFeng

Steve Jobs hayata gözlerini yumduğu andan itibaren, kendisini anmak ve dünya için ne kadar önemli bir insan olduğunu hatırlamak için yüzlerce, binlerce farklı anma töreni yapıldı. Bu törenlerde Jobs'a olan sevgisini göstermek isteyen insanlar birbirinden farklı şekillerde ve kendi tarzlarında ona veda ettiler...

Fakat geçtiğimiz gün piyasaya çıkan iFeng 4 isimli saç kurutma makinesi, bu güne kadar yapılmış olan bütün anma törenlerini yok etmeye yetti. 15 dolarlık fiyatıyla tam da herhangi bir mahalle dükkanında bulunabilecek cinste bir cihaz olan iFeng 4, üzerine yazılmış olan "Steve Jobs 1955-2011" ibaresiyle ürünü görenleri şok etmeye yetiyor. TMall'ın internet sitesinde Jobs'un bir fotoğrafıyla birlikte satışa sunulan ürün, üzerinde bolca Çince yazı da barındırıyor.

iFang 4 şu ana kadar yapılmış en kötü anma töreni olabilir, tabi eğer bu bir anmaysa... Zira bu ürün ve piyasaya çıkış şekli ne yazık ki Steve Jobs'un yaşarken karşı olduğu her şeyin maddeleşmiş halinden başka bir şey değil.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazarlar