Teknoloji Haberleri Kablosuz ağınız tehlikede!

Kablosuz ağınız tehlikede!

22.03.2010 - 13:30 | Son Güncellenme:

Aslında yararlı bir iş için geliştirildi ama kablosuz ağlara dehşet saçıyor: İşte PP3000...

Kablosuz ağınız tehlikede

Secpoint yeni bir taşınabilir şifre kırıcı cihaz geliştirdi. Bu aslında bir Dell Inspirton Mini 10v netbook donanım üzerine kurulu bir sistem.

Portable Penetrator PP3000 adındaki ürün internet tarayıcı tabanlı kablosuz ağ güvenliği testi yapıyor. USB kablosuz adaptör anteni ile 8bBi sinyal gücüne, 1.6GHz çift çekirdek Atom işlemciye sahip; Linux işletim sistemi kullanıyor.

Bu taşınabilir cihaz WEP, WPA veya WPA2 şifreleri büyük hızla çözebiliyor. Şirket bu cihaz ile büyük şirketlerin güvenlik açıklarını denetleyecek. Zira ürün açıkları bulmakla kalmayıp nasıl düzeltileceği yönünde tavsiyede de bulunuyor.

50 dilden özlükler ile saniyede 250 anahtar deniyor ve sonunda şifreyi çözüyor. 42.000 Güvenlik açığını tespit edebiliyor, test edilen ağları gerçek zamanlı olarak Google Maps'te gösterebiliyor.

Güçlü şifre nasıl olmalı?

Secpoint CEO'su Victor Christiansenn yaptığı açıklamada bir Wi-Fi routerın en azından WEP 2.0 ile, 25 karakter uzunluğunda şifrelenmesi gerektiğini söylüyor. İç şifrelerin en az 10 karakter olması, özel karakter, 4 sayı ve en az 1 büyük harf içermesi gerekiyor.

Christiansenn, bu araç ile ulaşılabilen hassas bilgi miktarının çokluğunun şaşırtıcı olduğunu, gerçekten zayıf şirket ağlarının belirlenmesi ve sahiplerinin uyarılması gerektiğini belirtiyor.

PP3000 başladığında çevredeki bütün ağları tespit ediyor. Ardından sinyal güçlerini, şifreleme yöntemlerini, bağlı kullanıcı sayılarını analiz ederek Denial of Service saldırısı da dahil olmak üzere çeşitli saldırılar yapabiliyor.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.