Teknoloji Kaybolan Çocuğun Evini Nasıl Bulduğuna İnanamayacaksınız!

Kaybolan Çocuğun Evini Nasıl Bulduğuna İnanamayacaksınız!

20.05.2013 - 12:14 | Son Güncellenme:

Çin’de 5 yaşındayken kaçırılan ve bir daha haber alınamayan çocuk, 23 yıl aradan sonra evini, Google sayesinde buldu!

Kaybolan Çocuğun Evini Nasıl Bulduğuna İnanamayacaksınız

Google’ın son zamanlarda yalnızca bir arama motorundan çok diğer sosyal ve teknolojik ilerlemelerle de gündeme geliyor. Sürücüsüz araba, Android desteği, GPS, enerji santrali ve sosyal hizmetler derken birçok projeyle anılan dev isim, şimdi de bir kızı 23 yıl sonra ailesine kavuşturdu.

Haberin Devamı

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Çin’in Sichuan eyaletinde ikamet eden Luo Gang, henüz 5 yaşındayken kaçırılarak Fujian eyaletine götürülmüş. Acılı aile, kreşe gönderilmek üzere uğurlanan Luo’dan bir haber alabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını savundular.

Evinden navigasyonla ölçüldüğünde 1500 km uzaklıkta olan Fujian’a götürülen ve orda başka bir aile tarafından evlat olarak alınıp yetiştirilen Luo: “Bu geçen süre içinde bana hak ettiğimin ötesinde bir ilgi gösterdiler, bir an bile mutsuz olmadım. Yine de gerçek ailemi bulmak istedim” diye konuştu.

Şehrine ve yaşantısına ait yalnızca 2 adet köprü olarak hatırlayan Luo, kayıp çocukların arandığı ve genellikle de olumlu sonuçlanan internet sitesinde; Sichuan’ın Guangan ilçesinde bir çocuğun kaybolduğu ve ailesi tarafından kızlarını görmek istediği yer alıyordu.

Haberin Devamı

İlgili ilanı araştıran Luo, Şüphelerini doğrulamak için Google Maps hizmetinden yararlandı. Uydu görüntüleriyle birer birer sokakları taramaya başlayarak hatırladığı 2 köprüyü fark etti. Hemen harekete geçerek memleketine giden Luo, şuan 28 yaşında ve Google sayesinde bulduğu gerçek ailesinden uzakta kalmanın pişmanlığını yaşıyor.