Teknoloji Kingston DataTraveler Elite G2 inceleme! Verilerinizi güvenle yanınızda taşıyın

Kingston DataTraveler Elite G2 inceleme! Verilerinizi güvenle yanınızda taşıyın

16.11.2017 - 14:18 | Son Güncellenme:

Kingston'ın darbelere ve suya karşı dayanıklı olmasının yanında hızlı okuma ve yazma için USB 3.1 Gen 1 desteği de sunan Elite G2 USB sürücüsünü sizler için inceledik.

Kingston DataTraveler Elite G2 inceleme Verilerinizi güvenle yanınızda taşıyın

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Hareket halindeyken sağlam ve kullanışlı, yüksek kapasiteli bir saklama alanına ihtiyacınız varsa, bir avuç çözüm mevcut. Bununla birlikte, doğru olanı bulmak, neye bakacağınızı bilmiyorsanız sıkıcı olabilir. Bu anlamda, şu an sizin aradığınız şey, Kingston'ın DataTraveler Elite G2 modeli olabilir. Elite G2, suya dayanıklı, yüksek kapasiteli ve yüksek devirlere sahip bir USB sürücüsü.

Verilerinizi güvenle yanınızda taşıyın

Ufak bir pakette gelen USB sürücü için gerçekten hardcore bir kutu açma işlemi yapmanıza gerek yok. Minimal bir pakette geldiğinden işlem gerçekten heyecan verici değil. Kutu ve ürünün kendisi ufak olsa da sunduğu şeyler büyük. Ambalaj engelini aştıktan sonra Elite G2 ile tanışacaksınız.

Haberin Devamı

Kingston DataTraveler Elite G2 inceleme Verilerinizi güvenle yanınızda taşıyın

Kingston, Elite G2 modelini adeta bir kara kutu gibi muhafaza etmiş. Hiçbir süslü kenar yok, amacına zarar veren gösterişli tasarımdan uzak. Metal gövdesi sayesinde darbelere ve suya karşı dayanıklı olduğundan verilerinizi yanınızda güvenle taşıyabilirsiniz. Onun dışında uç kısmı saydam plastik bir kapakla korunuyor. Sürücünün diğer ucunda da bir kordon yuvası var, böylece kolayca saklayabilir veya bulabilirsiniz. Bunun dışında, depolama etkinliğini göstermek için bir LED durum göstergesi var. Yerleşik mavi LED gösterge, sürücünüz ne zaman etkinleştiğini görmenizi sağlıyor.

Elite G2’nin iç kısımları metal gövdesiyle korunurken, saydam kapak suyun içeri girmesini engelliyor. Bu arada suya dayanıklı, su geçirmez değil.

Bu özellik Kingston’ın bazı USB sürücüleri için geçerli. Gelecekte firmanın tüm ürünlerinde bu özelliği sunacağını umuyoruz.

Kingston DataTraveler Elite G2 inceleme Verilerinizi güvenle yanınızda taşıyın

Son derece hızlı

Elite G2, USB 3.1 uyumluve 180MB/s okuma ile 70MB/s yazma hızları sunuyor. Yani son derece hızlı. Sık sık çok sayıda büyük dosyayı cihazlar arasında aktarmak zorunda kalıyorsanız Elite G2’nin yanınızda olmasını isteyebilirsiniz. Size tonlarca yer ve zaman kazandıracak. Sürücü aynı zamanda 5 yıllık garanti ile geliyor.

Standart USB 3.1 Gen 1 ve USB 2.0 cihazlara kıyasla daha hızlı dosya transferi sunan Elite G2’nin bizim kullandığımız modeli 128 GB olan. İsterseniz 32 ve 64 GB seçenekleriniz de mevcut.

Haberin Devamı

İhtiyaç duyanlar için bir zorunluluk

Elite G2, fiyatlandırma konusunda pratik değil ama gerçekten ihtiyaç duyanlar için bir zorunluluk olabilir. Tasarım açısından, şu anda sağlam bir flaş sürücü için ihtiyaç duyulan su ve şok direnci de dahil, şu anda görebileceğiniz en iyi özelliklere sahip ürünlerden biri.

USB 3.1 Gen 1 olarak da bilinen USB 3.0, dosyalara hızlı erişim, düzenleme ve aktarıma izin veriyor. Ancak performans söz konusu olduğunda, diğer USB 3.0 flash disklere göre çok da güçlü durduğunu görmüyoruz.

Nereye giderseniz gidin, film, resim ve iş dosyalarını aktarmak için yeterli kapasiteye sahip, suya ve darbelere karşı dirençli yüksek kapasitede USB sürücü almak gibi bir niyetiniz varsa Kingston DataTraveler Elite G2, göz atmak isteyeceğiniz bir ürün.

Kingston DataTraveler Elite G2'nin 128 GB'lık modeli 359 TL. İsterseniz 32GB'lık modeline 149, 64GB'lık modeline ise 199 TL'ye sahip olabilirsiniz.